Grand Rapids Halil İbrahim sofrasında buluştu

Grand Rapids Halil İbrahim sofrasında buluştu

Michigan eyaleti, Grand Rapids şehrinde organize edilen geleneksel Halil İbrahim Dostluk Sofrası 180 kişilik katılımcıyla şehrin ileri gelenlerini bir araya getirdi.

Kaufmann Interfaith Institute ile Niagara Foundation birlikte organize ettiği ve At-Tawheed  Camisi’nin ev sahipliği yaptığı gecenin konusu “Çatışma, Şiddet ve Din” oldu.

Gecede semavi din önderleri Len Robinson, Jen Porter ve imam Morsy Salem yaptıkları konuşmalarda dünya barışını sağlamak için yapılacak en ufak bir çabanın bile önemli olduğuna, insanlığın kendilerinden olmayanları daha iyi anlamaya ihtiyacı olduğuna ve şiddetle hiçbir konunun çözülemeyeceğine dair konulara değindi.

Programın organizatörlerinden Doç.Dr. Filiz Doğru, “Muhteşem bir katılımcı sayısıyla çok güzel bir geceydi. Program sonunda yaptığımız kısa anketlerde katılımcıların yazdıkları gecenin hedefine ulaştığının yansıması oldu” dedi.

Konuşmacıların anketlere düştükleri notlardan bazıları şöyle; “Tanrının anlattığı barışın üç dinde de ortak payda olduğunu görmekten çok mutlu oldum.”  “Gecenin konusu şuan yaşadığımız dünya gündemi açısından işlenebilecek en güzel konuydu.” “Bu gece düzenlenen bu organizasyonla bir daha gördük ki insanlık olarak biraraya gelmeli, elele vermeli ve hepimize ev olan dünyamızı korumalıyız.” “Burada birlikte oturup yemeğimizi paylaşmak ve dostluğa dünya barışına, diyaloğun gücünü işaret eden konuşmacıları dinlemek  çok etkileyiciydi.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.