Farklı inanç mensupları San Francisco’da iftarda buluştu

Farklı inanç mensupları San Francisco’da iftarda buluştu

California’nın San Francisco şehrinin en büyük katedrallerinden biri olan Calvary Presbyterian Kilisesi’nde, Pacifica Institute’un öncülüğünde düzenlenen geleneksel iftar programı harika bir atmosferde gerçekleşti.

İftardan bir buçuk saat önce başlayan programa yaklaşık 250 kişi katıldı. Farklı inanç mensuplarının bir araya geldiği iftar programında tüm dünyada barış, sevgi ve hoşgörünün hâkim olması için dileklerde bulunuldu.

Programa San Francisco Interfaith Council, University Of San Francisco, United Religions Initiative, First United Lutheran Church, St Mark’s Lutheran Church gibi kuruluşlar sponsor oldu.

Programda konuşmacı olan Dr. Scott Alexander sözlerine şu Hadis-i Şerif ile başladı, “İnsanlara teşekkür etmeyen, Allah’a şükretmez.” Daha sonra programın hazırlanmasında öncülük eden Pacifica Institute ve gönüllüleri başta olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür etti. Ramazan ayı ve oruç ile ilgili duygu ve düşüncelerini ifade ettikten sonra, Hizmet Hareketi’nin Türkiye’de çektiği sıkıntılara dikkat çekti. “Şu an kendi ülkelerinde (Türkiye’de) terörist olarak ilan edilmiş insanlarla aynı masadasınız” sözleri salondakilerin gülmelerine sebep oldu. Sözlerini teşekkür ve güzel dileklerle bitirdi.

Üç konuğa geleneksel Türk sanatlarından ebru eserleri takdim edildi. Ebru takdim edilen David Bernes, “Kilisenin geleceğinin dinler arası diyaloga dayandığına gönülden inanıyorum” dedi.

Iftekhar Hai ise, “İbrahim’in İlahı her zaman ümit vaat eder ve bize sayısız nimet bahsetmiştir” dedi.

Nancy Sheftel-Gomes ise; “Diyalog için farklı inanç gruplarından insanların bir araya gelmesini seviyorum” yorumunu yaptı.

Okunan ezan ile iftarlar açıldı. Birebir diyaloglarda ise bu tür programların önemine dikkat çekildi ve bu tür programların artarak devam etmesi dileklerinde bulunuldu.

İftar yemeğinin akabinde Türkiye’den gelmiş bir ebru sanatçısı katılımcılara muhteşem bir ebru gösterisi sundu. Ebrunun tanıtımı, kısa tarihçesi ve tekniklerinin sergilendiği bu gösteri, büyük bir kısmı için hayatının ilk deneyimi olan seyircilerin büyük ilgisini çekti.

Ebru sanatçısının el emeği ebrular gösteri sonrası şanslı seyircilere hediye edildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.