ASALA Times Meydanı’nda protesto edildi

ASALA Times Meydanı’nda protesto edildi

Ermeni terör örgütü Asala tarafından katledilen Türk diplomatlar New York’taki Times Meydanı’nda anıldı.

Young Turks Derneği tarafından bu yıl 12.’si düzenlenen “Ermeni Yalanlarına Son ve Şehit Diplomatları anma” mitinginde bir araya gelen Türk vatandaşlar, marşlar eşliğinde gösteri yaptı.

Times Meydanı’nda, New York Polis Teşkilatı’nın (NYPD) aldığı güvenlik çemberi içinde bir araya gelen çok sayıda Türk vatandaşı “Ermeni yalanlarına hayır” sloganları attı.

Türk, Azerbaycan ve Amerikan bayraklarının açıldığı gösteriye bazı aileler çocukları ile birlikte gelerek destek verdi. Gösteride, ASALA tarafından katledilen Türk diplomatların resimleri taşındı. Protesto’ya katılanlar arasında Azeri vatandaşların olması da dikkat çekti.

Amerikan milli marşı ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşmalarla devam eden mitingde, Türk gençleri ‘sözde Ermeni soykırımı’ iddialarının asılsız olduğunu anlatan broşürler dağıttı.

asala protesto1Gösteride konuşma yapan Young Turks Derneği Başkanı Tulga Tekman ise sözde soykırım iddialarının gerçeği yansıtmadığını, bunun siyasi bir amaç doğrultusunda kullanıldığını söyledi. Ermeni yalanlarına karşı devamlı mücadele edeceklerini belirten Tekman, “Ermenilerin bu konuda öğrenmeleri gereken çok var. Bugün burada mücadelemizi gösteriyoruz. Bizim mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir” dedi.

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) Başkanı Atilla Pak ise yaptığı konuşmada Ermenilerin, Hocalı’da, Karabağ’da acımasızca çoluk çocuk, kadın erkek birçok insani katlederek soykırım yaptığını savundu. Bu konuda bütün dünyanın aldatıldığı ve kandırılmaya çalışıldığını söyledi. Pak, bu konuyu tarihçilere ve akademisyenlere bırakma çağrısında bulundu.

NEW YORK BAŞKONSOLOSU’NA TEPKİ

Etkinliği organize eden komitesinin içinde bulunan Ay – Yıldız Derneği Başkanı Cenk Çoktosun, bu yılki törene katılmayan New York Başkonsolosu Ertan Yalçın’a eleştiride bulundu.

ABD’de Türk toplumunun bölündüğünü savunan Çoktosun, “Her zaman buraya başkonsolosumuz, konsolosluk personeli,her sene gelip bize sivil vatandaş olarak destek verirdi. Ama duyuyoruz ki devletin makamını temsil eden sayın Başkonsolosumuz,buraya gelip bize destek vereceğine,sağda solda derneklere gidip federasyonumuzu kötüleyip,burada bir siyasi partinin uzantısı olan Yönlendirme Komitesi diye adlandırılan bir gruba federasyonumuzun teslim edilmesini talep ediyor. Değerli arkadaşlar biz sivil toplum örgütleriyiz. Bizi kimse bir yere yönlendiremez, bizim yönümüz belli. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti cumhuriyete sahip çıkmak. Onun ilke ve inkılaplarını korumak.Kimse bir yerlere yönlendirmeye kalkmasın” dedi.

HERHANGİ BİR SİYASİ PARTİNİN AMAÇLARINA HİZMET ETMEYİN

Devlete ve bayrağa her zaman bağlı olduklarını vurgulayan Çoktosun, iş başında olan hükümetlere de saygı duyduklarını belirtti. Devleti temsil ediyor diye konsoloslukta çalışan çaycıya bile hürmet ettiklerini ifade eden Ay Yıldız Derneği Başkanı, “Ama devleti temsil etmek Hz. Ömer makamıdır. Buraya geldiğiniz zaman herhangi bir siyasi partinin amaçlarına hizmet etmek için oyuncak olmayın. Devlet makamları adaleti temsil eder. 12 yıldır yapılan bir mitingi görmemezlikten gelip de gidip Washington’da yüz binlerce dolar harcayıp sizi dünyaya kötüleyen Ermenilerle yalandan şov yapıp barış marış yürüyüşleri yapmayın” şeklinde konuştu. Grup daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.