Enes Kanter’den kız çocuklarının eğitimine büyük destek

Enes Kanter’den kız çocuklarının eğitimine büyük destek

Milli basketbolcu Enes Kanter, kız çocuklarının eğitimi için büyük bir yardım kampanyası başlattı.

ABD’de yaşayan Türkler tarafından kurulan yardım kuruluşu Embrace Relief ile ortaklaşa yürütülecek olan “Enes Kanter Eğitim Fonu” isimli kampanyanın tanıtımı için New York’ta bir basın toplantısı düzenlendi. Türk Kültür Merkezi (TCC) binasında yapılan tanıtım programına katılan Kanter, kız çocuklarının okutulması için bağışta bulunmanın yanı sıra, kampanyaya destek verenlere imzalı forma, NBA maç bileti, basketbol topu gibi özel hediyeler vereceğini açıkladı.

Çağımızda kız çocuklarının okutulmasının çok önemli olduğunu belirten, “ABD’de okumaya başladığım ilk zamanlarda, eğitimin ne kadar masraflı olduğu gördüm. Ben de eğitim hayatımı göz önünde bulundurarak kız çocuklarının daha iyi okuması için elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Embrace Relief kuruluşunun internet sitesinden yapılacak olan bağışlara göre benim de özel hediyelerim olacak. 2 kişiye Utah Jazz maçını izlemeleri için bilet vereceğiz.” dedi. Kanter, birçok ülkede yardım faaliyetinde bulunan Embrace Relief’i özellikle kızların eğitimi için başlatılan kampanya için tebrik etti.

Enes Kanter, başlatmış olduğu eğitim bursu kampanyasına günaşırı 100 dolar bağışta bulunacak. Kanter’in yapmış olduğu bağışı katlayanlara yine kendisi değişik ödüllerle sevindirecek. Ünlü basketçi,  kampanyaya 500 dolarla destek verenlere imzalı tiriko ve orijinal NBA basketbol topu hediye edecek. Kampanya’ya 1000 dolarla destek verenlere ise imzalı tiriko ve Enes Kanterin baketbol ayakkabısı hediye edilecek.

1500 dolar bağışta bulunanlara  yukarıda sayılan bütün ürünlerden birer tane ve 2 maç bileti verilecek. 2 bin 500 dolar bağışta bulunan yardım severelere bütün ürünler, iki tane NBA maç bileti ve Enes Kanter ile  akşam yemeğinde beraber olma fırsatı kazanacak.

Embrace Relief’in CEO’su Osman Dülgeroğlu, ihtiyaç sahibi öğrencilere maddi yardımda bulunmayı amaçladıklarını söyledi. Dülgeroğlu, Enes Kanter’in kampanyaya büyük destek verdiğini ve bağışta bulunanlara da hediyeler vereceğini belirtti.

Ayrıca en fazla bağışta bulunan yardımseverler, yetenekli basketçi ile yemek yeme fırsatı da bulacak.

“ZİFT MEDYASI HAKARETLERDE BULUNUYOR”

Hükümetin Kimse Yok Mu Derneği’ni bitirme çalışmalarına sosyal medyada verdiği tepkilerle dikkat çeken NBA’in yetenekli basketçisi Kanter, “zift medyasının” zaman zaman kendisine hakaret ettiğini söyledi. Kimse Yok Mu ile ilgili başlatılan bitirme kampanyasını ilk okuduğunda inanamadığı hatta o gece uyuyamadığını belirten milli basketçi, “Dünyanın her yerinde yardım faaliyetleri olan bir yardım derneğine bu şekilde saldırmak çok üzücü. Ben de artık bir Kimse Yok Mu gönüllüsüyüm zaten. Özellikle devletin bu şekilde saldırıda bulunuyor olması daha üzücü. Amerikalılar da bunu anlayamıyor. Kendini ispatlamış bir yardım kurumuna nasıl bu şekilde saldırıldığına anlam veremiyorlar.” diye konuştu.

“Ne olursa olsun bizi temsil eden değerlerin her zaman arkasında olacağız.” diyen Kanter, “Onlar her zaman dualarımızda. İnşallah herşey daha iyi olacak.” şeklinde konuştu.

Kanter, program sonunda katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.