Dünyanın renkleri Washington’ı coşturdu

Dünyanın renkleri Washington’ı coşturdu

Uluslararası Dil ve Kültür Festivali, dünyanın renklerini Washington DC’de buluşturdu. Farklı ülkelerden gelen yüzün üzerinde öğrenci, Beyaz Saray’a komşu DAR Constitution Hall’den tüm dünyaya barış ve kardeşlik mesajı verdi.

Andy-Garcia-IFLCKültürlerin kaynaştığı festivalin sunuculuğunu ünlü aktör Andy Garcia yaptı. DAR Constitution Hall’ü dolduran binlerce izleyicinin alkışları arasında sahneye çıkan Garcia, festivalin açılışını Hizmet Hareketi’ni anlatarak yaptı.

Garcia, Hizmet Hareketi’nin insan hakları, fırsat eşitliği ve demokrasiyi savunan uluslararası bir sivil hareket olduğunu söyledi. Garcia, konuşmasında Hizmet Hareketi’nin toplumsal yardım, eğitim faaliyetleri, dinler ve kültürlerarası diyaloğa önem verdiğini vurguladı.

Garcia, konuşmasının ardından dünyanın renklerini birer birer sahneye çağırdı. Tarihi konser ve gösteri salonu, yerel kıyafetlerle sahneye çıkan öğrencilerin şarkı ve danslarıyla şenlendi.

Öğrenciler, birbirinden güzel performanslarıyla izleyicilerden bol bol alkış aldı. Öğrencilerin geldiği ülkelere ait tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerin sahnedeki ekrana IFLC-WashingtonDCyansıtılması da festivale ayrı bir renk kattı.

Bu yıl 30’dan fazla ülkede düzenlenen Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’ne 160’dan fazla ülkeden 2500’ün üzerinde öğrenci katıldı. Festivalin Washington ayağında ise 126 öğrenci sahneye çıktı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.