Dünyanın renkleri, Florida’da buluştu

Dünyanın renkleri, Florida’da buluştu

16 Mayıs Cumartesi günü Jacksonville, Florida tarihi günlerinden birini daha yaşadı. Bu yıl dünyanın pek çok ülkesinde yapılan dil ve kültür festivallerinin bir diğeri de 16 Mayıs 2015 Cumartesi günü Kuzey Amerika’nin Florida eyaletinde, Jacksonville şehrinde yapıldı.

Organizasyonunu İstanbul Kültür Merkezi’nin üstlendiği program, Şehrin merkezinde pek çok ünlünün konserine ev sahipliği yaptığı meşhur Jacoby Symphony Hall’de gerçekleşti.

Programı Florida’nın farkı şehirlerinden ve çevre eyaletlerden gelen yaklaşık 1000 kişi seyretti.

Sunuculuğunu WJAX TV’nin ünlü spikerlerinden Dawn Lopez’in yaptığı programda 12 -16 yaş grubundaki gençler Türkçe, İngilizce, İspanyolca ve Hindistan’in yerli diliyle dört farklı dilden söyledikleri şarkılarıyla ve Türkiye, Kolombiya, Meksika, Hindistan, Bosna Hersek ve Arnavutluk’la yedi farklı ülkeyi temsil eden yöresel halk danslarıyla izleyenlere keyifli dakikalar yaşattılar.

Program katılan 70’ye yakın performans sergileyen genç katılımcının İstanbul Kültür Merkezi tarafından verilen ödüllerini almaları ve sonrasında hep beraber Dünyanın Renkleri adlı şarkıyı coşkuyla söylemeleriyle son buldu.

Program sonunda, izleyenler ve görev alan ülkelerin yetkilileri, programın çok güzel geçtiğini, İstanbul Kültür Merkezi’ni bu tür organizasyonlarla dünya barışına katkıda bulunmalarında memnun olduklarını dile getirirken, önümüzdeki yıllarda daha fazla kültür ve dilden insanın katılımıyla dünyanın renklerine katkıda bulunmalarını canı gönülden istediklerini söylediler.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.