Dünyanın renkleri Florida’da buluştu

Dünyanın renkleri Florida’da buluştu

Bu yıl dünyanın pek çok ülkesinde yapılan dil ve kültür festivallerinin bir benzeri de 14 Mayıs 2016 Cumartesi günü Florida eyaletinde, Jacksonville şehrinde yapıldı.

Organizasyonunu İstanbul Kültür Merkezi’nin üstlendiği program, şehrin merkezinde, pek çok ünlünün konserine ev sahipliği yaptığı meşhur Jacoby Symphony Hall’de gerçekleşti. Programı Florida’nın farkı şehirlerinden ve çevre eyaletlerden gelen yaklaşık 1000 kişi seyretti.

festival1Sunuculuğunu CBS47/FOX30’da haber sunucu Lorena Inclan ve yardımcılığını Kan Ibraev’in yaptığı programda 12 -16 yaş grubundaki gençler Türkçe, İngilizce, İspanyolca üç farklı dilden söyledikleri şarkılarıyla, ayrıca Türkiye, Kolombiya, Meksika, Hindistan, Bosna Hersek, Filipinler, İspanya  ve Arnavutluk’la birlikte sekiz farklı ülkeyi temsil eden yöresel halk danslarıyla izleyenlere keyifli dakikalar yaşattılar.

Programa onur konuğu olarak katılan Florida Eyalet Senatörü Audrey Gibson, Florida Eyalet Milletvekili Lake Ray, Jacksonville Meclis Üyesi Samuel Newby ve Jacksonville Meclis Üyesi Joyce Morgan, programa gelirken böyle muhteşem bir tabloyla karşılaşmayı ummadıklarını ancak programı görünce çok şaşırdıklarını ve gördükleri bu manzara karşısında çok mutlu olduklarını ifade etti. Ayrıca programı yapan başta İstanbul Cultural Center’a, diğer organizatörlere ve bu programa sahip çıkan Jacksonville halkına da şükranlarını sundu.

Program, katılan 150’ye yakın performans sergileyen genç katılımcının İstanbul Kültür Merkezi tarafından verilen ödüllerini almaları ve sonrasında hep beraber Dünyanın Renkleri adlı şarkıyı coşkuyla söylemeleriyle son buldu.

Program sonunda, izleyenler ve görev alan ülkelerin yetkilileri, programın çok güzel geçtiğini, İstanbul Kültür Merkezi’nin bu tür organizasyonlarla dünya barışına katkıda bulunmalarından memnun olduklarını dile getirirken, gelecek yıllarda daha fazla kültür ve dilden insanın dünyanın renklerine katkıda bulunmalarını canı gönülden istediklerini söyledi.festival2

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.