Dünya’nın dört bir tarafından gelen çocuklar şovlarını sergiledi

Dünya’nın dört bir tarafından gelen çocuklar şovlarını sergiledi

Amerika’nın Michigan eyaletinin Detroit şehrinde Dünya’nın farklı ülkelerini temsilen katılan yetenekli çocuklar hünelerini sergiledi.

Michigan Türk Amerikan Derneği (TASM),Balkan Amerikan Kültür merkezi ve Niagara Vakfı tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Çocuk Festivali yine farklı kültürleri biraraya getirdi. Geleneksel hale gelen çocuk festivalinde 20 farklı ülkeden 300’den fazla cocuk, kendi yerel kıyafetleriyle yaptıkları şovlarla katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. Bir yandan Afrikalı çocuklar yerel dansları ile dikkat çekerken, bir yandan da halaylar çekilip, karnaval dansları yapıldı. ORAK0730 

Detroit’teki Wayne State Üniversitesi’nde düzenlenen programın sunuculugunu eyalette bulunan WLNS-TV haber sunucusu Sheri Jones yaptı. Küçük yaşlarına rağmen profesyonel danscılara taş çıkartan çocuklar bir yandan da kendi ülkelerinin kültürlerini tanıttılar. Dans eden çocuklar başarılı performansları ile göz doldururken katılımcılardan uzun süre alkış aldi.
  
Çoşku ve nostaljinin içi içe olduğu festivalde ABD adına katilan Tiffany Pullen,Whitney Houston’ın “The greatest love of All”adli meshur   şarkısını seslendirdiği sırada salondakilerin eşlik etmesi dikkat çekti.

Programın görkemli  final sahnesinde  bir araya gelen cocuklar ünlu sanatçı Micheal Jackson’ın “Heal The world” adlı meşhur şarkısını uzun süre birlikte söylediler.

Amaçlarının farklı kültürdeki insanları bir araya getirmek olduğunu ifade eden TASM Başkanı Tolga Çelik bütün ülkelerin bu organizasyona destek vermelerinin kendilerinin mutlu ettiğini söyledi. Çocukların bir araya gelerek hem birbirlerinin tanıdıklarını hemde kültür alış verişinde bulunduklarını ifade eden Çelik yaptıkları organizasyonun Michigan eyaletinde bir ilk olduğunu ifade etti.ORAK0589

Programa katılan Michigan Eyaleti Federal milletvekillerinden Hansen Clarke farklı kültürdeki insanları bir arada görmenin kendisini çok mutlu ettiğini bu tablonun oluşmasında katıkısı olan herkese teşekkür etti.

Michigan senatörlerinden Bert Johnson bu tarz kültürel etkinliklerin çok önemli olduğunu organizasyon sahibi TASM Derneğini de tebrik etti. Wayne Üniversitesi Başkan Yardımcısı Ahmad Ezzeddine ise bu programa ikinci defa ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek “Organizede emeği geçen herkese teşekkür ederim”şeklinde konuştu.

İLK DEFA KATILIYORUM AMA ÇOK HARİKA ORGANİZASYON OLDU

Bu yıl ilk defa festivale katılan Japon oyun grubu hocası Gaci Wang çocukların çok başarılı bir şekilde gösteri yaptıklarını ve bu durumunda kendisini çok mutllu ettiğinin söyledi. Her kültürden insanların bir arada olmasının çok anlamlı olduğunu söyleyen Wang öğrencilerinin haftalardir  bu organizasyona hazırlandığı ifade etti. Yaklaşık olarak 8 haftadır, festivale hazırlandıklarını söyleyen Hindistan dans grubu çocukları ise, performansları ile dikkat çekti.

Dans gösterilerinden önce üniversite bahçesinde kurulan standlarda Türk Amerikan Dernegi bayan kolları tarafindan hazırlanan Türk yemekleri misafirler tarafindan büyük ilgi gördü, çocuklar için eğlence gösterileri yapıldı.ORAK0549
Panayır havasında geçen programda, çocuklar icin eglence gösterileride yapıldı.

Ülkelerin kendi kültürlerini tanıtmak amaciyla kurduklari masalar renkli görüntülere sahne oldu.
Programa ayrıca Meksika Başkonsolosu Vicente Sanchez ve Japonya Başkonsolos yardımcısı Midori Takeuchi’de katıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.