Dünya çocukları New York’ta

Dünya çocukları New York’ta

Bu yıl 16.sı düzenlenen Uluslararası Dil ve Kültür Festivali etkinlikleri ABD’nin New York Şehri’nde devam etti.

Festival çocuklarının ABD’nin başkenti Washington DC’den sonraki durağı New York oldu.

New York’un Queens College Colden Auditorium’unda düzenlenen programa New York, New Jersey’in önde gelen isimleri katıldı.

NBA yıldızı Enes Kanter’in sponsorluğunda gerçekleştirilen gecenin sunuculuğunu daha önce ABD başkanlarının yemin törenlerini sunan ve CNN, CBS, Fox gibi büyük kanalarda spikerlik yapmış Tomaczek Bednarek sundu.

Açılış konuşmasını Türk Kültür Merkezi (TCC) Başkanı Sadri Altınok, yaptı. Altınok “Dünyanın dört bir tarafından şehrimize gelen öğrencilere ev sahipliği yapmak bizim için büyük bir ayrıcalık. Bu akşam herkes, bu yetenekli öğrencileri izilemek için buraya geldi. Bu gecede bizi yalnız bırakamayan sizlere tek tek teşekkür ederim.”dedi.

Daha sonra New York Milletvekili Phil Ramos yaptığı konuşmada, Hizmet Hareketi’ne övgülerde bulundu.

Öğrencilerin bu gece sadece performanstan çok daha ötesini sergilediklerini belirterek ‘ Bu bir yetenek göstergesidir, bu güzelliklerin bir göstergesidir, bu iyi niyetin göstergesidir, bu sanatla insanlığa ulaşmanın göstergesidir. Farklı düşüncelerin bir araya gelmesidir. Hizmet Hareketi dayanışma içindeyim.”dedi.

Hizmet Hareketi’nin özellikle Müslüman dünyası olmak üzere tüm dünya için büyük bir umut olduğunu belirten Milletvekili Ramos, “Çünkü dünya genelinde devletler, insanlara baskı uyguladığında, insanlar buna şiddetle cevap veriyor ve burda jenerasyonla sorunlar yaşıyoruz. Ama hizmet hareketi, kendisine yapılan baskılara insanlıkla cevap vererek mücadele ediyor. Hizmet Hareket’i baskılara karşı doğru konuşarak mücadele etmesini biliyor ve insanlara el uzatabiliyor.”diye konuştu.

Yeteneklerini sergileyen öğrencilere hitaben “Bu öğrenciler Hizmet okulunda okudu. Hizmet, okullar yapıyor, vakıf (dernekler) açıyor, dünyanın her tarafına, Müslümanların dışındaki toplumlara da kültürle  el uzatarak iyi niyetlerini gösteriyorlar. Biliyorum Hizmet Hareketi için şu an zor zamanlar yaşıyor, büyük baskılar var, birçok aile birbirinden ayrı. Tarihe bakacak olursak, gücü olmayanlar değişimi ellerindekilerle yapıyorlardı. İnanıyorum, bu değişimi yapacak güç elinizdedir. Tarihi değiştirmek sizin elinizdedir. Özgürlük için güçlü durmamız lazım”dedi.  

Milletvekili daha sonra, salondaki bütün katılımcıları ayağa kaldırarak, ‘dünyaya barışı getirmek, insanlığa hizmet ve Hizmet Hareket’ini desteklemeye devam etme’ yemin ettirdi.Katılımcılar Ramos’un konuşmasını uzun süre ayakta alkışladı.

“BU GENÇLERLE, GELECEĞE DAHA BİR AYDINLIK VE UMUTLA BAKIYORUZ”

Gecenin sponsoru Enes Kanter ise konuşmasında programa katılan davetlilere teşekkür etti. “Bu gece bizim için çok özel bir gece. Çünkü bu gece geleceğimizi inşaa ediyoruz. Geleceğe bu gençlerle daha bir aydınlık ve umutla bakıyoruz. Buraya kadar gelip bu salonu doldurduğunuz için hepinize tek tek teşekkür ederim. Allah hepinizden razı olsun. Özlemişiz sizin gibi vefalı kalabalıkları. Bu gece bizim için çok önemli bir gecedir. Buraya gelmeniz, bu Hizmet’e ve davaya ne kadar sahip çıktığınızı gösterdiniz. Burada olmanız büyük bir vefa göstergesidir.” diye konuştu.

New York’un bir başka Milletvekili David Weprin, festival vesilesi ile dünyanın farklı ülkelerden insanların New York’a geldiğini bu organizeden dolayı TCC ve Enes Kanter’e teşekkür etti. Enes Kanter’in bir kahraman olduğunu belirten Milletvekili Weprin “Enes Kanter Özgürlük için mücadele eden bir isimdir. Kanter’in özgürlük mücadelesi için ayrıca teşekkür ederim. Bu yetenekli öğrencileri buraya getirenlere ve katılımcılara teşekkür ederim.”diye konuştu

New Jersey Sivil Haklar Müdürü Dr. Joan Rivitz, kendisinin Nazi zulmünden kaçan bir ailenin çocuğu olduğunu anlattı.

Hizmet Hareketi’nde güzel arkadaşlarının olduğunu belirten Dr. Rivitz, New Jersey’de Peace Island Institute (PII)’nın sadece ABD genelinde değil, dünyanın dört bir tarında yaptığı çalışamalardan dolayı kutladı.

Etkinlikte genç öğrencileri görmenin kendisini çok mutlu ettiğini belirte Dr. Rivitz Yunanistan’da yaşayan Hizmet mensubu aileleri ziyaret ettiğini anlattı. Yunanistan’da bir bebeği kucağına aldığını aktaran Dr.Rivitz “Bebeğin kalp atışlarını hissettim ve gözlerine baktığımda masumiyet gördüm. Onların bizim yardımımıza ihtiyaçları var.”dedi.

Sanatla insanların yaşadığı sorunları dile getirmenin önemine değinen Dr. Rivitz “Bu vesilelerle, dünyanın yaşanan sıkıntıları görmesi çok önemli. Dünya bu sorunu görecek. Hizmet, dünya genelinde hayatta kalacak ve iyi olacak.”şeklinde konuştu.

Dr. Rivitz, seyircelere hitaben “Dünyaya kim olduğunuzu gösterin.”dedi.

 

HAPİSTEKİ ANNE VE BEBEKLER SERBEST KALMALI

Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’nin dünyanın dört bir tarafından gelen gençleri müzik, dans ve sahne sanatları etrafında birleştirdiğini belirten Tomaczek Bednarek, öğrencilerin performansını övgüyle anlattı.

Haksız yere özgürlükleri elinden alınmış insanlara atfedilen bir şarkıyı anons ederken, Türkiye’de bazı anne ve bebeklerin, kendilerini savunma imkanı bile kullanamadan tüm hakları ihlal edilerek hapse atıldığını hatırlatan Bednarek, “Serbest kalmalılar” dedi.

HZ.YUSUF, NELSON MANDELA ve GANDİ’NİN HİKAYELERİ

Dünyanın pek çok farklı ülkesinden 100’ün üzerinde öğrencinin katıldığı programda şarkı ve yöresel dansların yanı sıra kardeşleri tarafından kuyuya atılan Hz. Yusuf’un hikayesi, Nelson Mandela’nın özgürlük mücadelesi ve Mahatma Gandi’nin barış yolculuğunu anlatan özel koreografiler de sahnelendi. Özellikler bu gösteriler seyircilerin büyük ilgisini gördü. Programı izlemek için New York’un yanı sıra, New Jersey, Pennsylvania ve Connecticut eyaletinden yüzlerce insan katıldı.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.