Dr. Adem Akıncı: Terör olaylarının İslamiyet ile anılması bizi derinden üzdü

Dr. Adem Akıncı: Terör olaylarının İslamiyet ile anılması bizi derinden üzdü

ABD’de yaşayan ilahiyatçı Dr. Adem Akıncı, “Son günlerde yaşanan terör olayları ve bu olayların İslamiyet ile yan yana anılması bizleri derinden üzüyor. Amerika’da yaşayan Müslümanlar olarak bu konuda bizlere büyük vazifeler düşüyor” dedi.

Raindrop Kültür Merkezi’nin Houston ve civarında yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına yönelik, “Gelin Birlik Olalım İftar Programı” ABD’nin Teksas eyaletinde gerçekleştirildi.

Sugar Land Marriott Hotel’deki programa Türk Amerikan toplumundan davetliler katıldı.

Din Eğitimi Uzmanı Dr. Adem Akıncı yaptığı konuşmada Ramazan’ın faziletlerinden bahsederek, “İstedik ki, kültürümüze ait bu güzellikleri Amerika’da canlandıralım, bu vesileyle biraraya gelelim, tanışalım ve kaynaşalım. Biz bir taraftan kendi değerlerimize, kültürümüze ait güzellikleri canlandırmaya çalışırken, bir taraftan da tam tersine bu güzelliklerin alt üst edildiğine şahit oluyoruz” dedi. Akıncı ifadelerini şöyle açtıkladı:

“Özellikle son dönemlerde hem dünyada, hem Amerika’da üzücü olaylar yaşadık. Yakınlarda terör hadiseleriyle sarsıldık. Pek çok masum insan hayatını kaybetti ya da yaralandı. Kimden ve ne maksatla gelirse gelsin, her türlü terörü bir kere daha şiddetle lanetliyoruz. Bu vesileyle Orlando’da yaşanan insanlık dışı katliamda yaralananlara acil şifalar diliyor, hayatını kaybedenlerin ailelerine ve bütün Amerikan halkına taziyelerimizi sunuyoruz.”

Her nevi terör faaliyetinin barışa, huzura vurulan en büyük darbe olduğunu vurgulayan Akıncı sözlerine şöyle devam etti, “Hangi sebeple olursa olsun, hiçbir terör faaliyeti katiyen tasvip edilemez. Terör, bir mücadele şekli de olamaz. ABD’deki vaka, yalnız ABD’ye değil, dünya barışına yapılmış bir saldırıdır. Bunu, ancak insanlıkla alakası olmayan cani ruhlular yapmış olabilir. Çarşıda pazarda masum insanları öldürmek kabul edilemez büyük bir suçtur.

Terörist saldırıları yapanlar, aklı başında inanmış, dini bilen insanlar olamaz. Bunlar çoğu itibariyle akli dengesi bozuk, hasta insanlardır. Bunların yaptığı yanlışlar İslam’a mal edilemez!

Gerçek bir mümin karıncayı bile ezmekten kaçınır. İnsanların ölmesi karşısında vicdanı sızlamayan birinin Müslüman olması düşünülemez.

Müslüman sadece barışın ve huzurun sembolüdür ve öyle olmalıdır. Bu sebeple hiçbir terörist o fiilleri işlediği esnada Müslüman olmadığı gibi, hakiki bir Müslüman da terörist olamaz.

Terör, başta en kutsal ve evrensel bir değer olan insan hayatına yönelik bir tehdittir.

İnsan hayatı Allah nezdinde çok büyük bir kıymete sahiptir. İnsan Allah’ın yeryüzündeki halifesidir. Kutsal Kitabımız hiçbir din ve ırk ayırmadan ‘Masum bir canı öldüren, yeryüzündeki insanların tamamını öldürmüş gibidir’ buyurarak insan hayatını korunması gereken aslî değerlerden biri saymıştır.

Adam öldürme İslam’da en büyük günahlardan birisidir. Çünkü İslam bir insanın öldürülmesini küfre denk tutuyor. Savaşırken bile masum insanları öldüremezsiniz. Bu mevzuda kimse fetva veremez. Kimse intihar komandosu olamaz. Kimse vücuduna bombalar bağlayıp, masum insanların içine giremez. İçine girdiği toplum hangi dinden olursa olsun caiz değildir.

İslam, bir gemide 99 cani, 1 masum bile bulunsa, 99 cani ölsün diye, o geminin batırılmasına izin vermez. İslam’da hak haktır; hakkın büyüğü küçüğü yoktur; bir masumun hakkı toplum için bile feda edilemez.

İslam’da bir insanın savaş dışında öldürülmesini kesinlikle yasaklamıştır. Savaşta bile olsanız size silah çekmeyen insanları öldüremezsiniz. Diyebiliriz ki hiçbir din ve kültürde İslam’da olduğu gibi bir savaş hukuku yoktur. İslam’da bunlar detaylarıyla belirlenmiştir.

Günümüzde Müslümanlık bilinmiyor. Müslümanlar çıkıp; ‘Hakiki Müslümanlıkta terör yoktur. Adam öldürme yoktur, masumların canına kıyma yoktur. Bu yapılanları tasvip etmiyoruz’ demeliydi.

Biz adı barış olan bir dinin mensuplarıyız. Hoşgörü ve merhametin en güzel örneklerini vermiş bir kültüre sahibiz. Böyle bir dinin mensupları olarak olanlara üzülüyoruz. Çünkü yapılanları İslam’la bağdaştırmak mümkün değildir.

Maalesef biz de Müslümanlar olarak yapılan yanlışların ceremesini çekmek zorunda kalıyoruz. İnsanlara İslam’ın böyle bir din olmadığını anlatmalıyız. İslam’ın aydınlık yüzünün karartılmasına izin vermemeliyiz.”

Yaklaşık 300 kişinin katıldığı program Raindrop Gençlik Merkezi’nin ilköğretim öğrencilerinden oluşan “Houston’un Gülleri” korosunun Amerikan marşı ve İstiklal Marşı söylemesiyle başladı.

Ezan okundu, dualar edildi ve oruçlar açıldı.

Lokal sanatçı Ali Günal’ın canlı müzik dinletisi seyircilerden tam not aldı.

Raindrop Kültür Merkezi Başkanı Mehmet Okumuş’un 2015-2016 yılına ait aktivitelerin özetlendiği sunumunda Uluslararası Dil ve Kültür Festivali, şehir festivalleri, Embrace Relief Yardım Vakfı’nın Teksas eyaletindeki faaliyetleri, ve Raindrop Gençlik Merkezi etkinliklerini anlattı.

Houston’un Gülleri Korosu’nun söylediği şarkılar davetlilere hoş saatler yaşattı.

Gecenin sonunda Gönül Youngblood, Glenn Youngblood ve Aysun Dickens’a topluma katkılarından dolayı Vefa ödülleri takdim edildi. Toplu fotoğraf çekimiyle gece son buldu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.