Dostluktan daha öte bir güzellik yok

Dostluktan daha öte bir güzellik yok

Syracuse Türk Kültür Merkezi (TCCS) uzun süredir devam eden kahvaltı etkinliklerinin içeriğini daha da zenginleştirdi. Hazırlık aşamasını da ortaklaşa yapmaya başlayan grup üyeleri, yemek dersi, kahvaltı ve münazara şeklinde üç ayrı başlığı bir etkinlikte topluyor. Gruptaki farklı milletten ve kültürden katılımcıların, her geçen gün grubu ve kültür merkezi etkinliklerini sahiplenmeleri TCCS gönüllüleri için de mutluluk verici.

 Etkinlikte ilk olarak Bulgaristan asıllı Dessi Kirliova kendi yöresine ait Mişmaş adlı yemeği yaptı. Mişmaş’in menemenden tek farkı feta peyniri ile servis edilmesi. Menemen ve Mişmaş Bulgaristan ile Türkiye arasındaki kültürel etkileşimin de bir göstergesi. Grubun bir diğer üyesi Çin asıllı Xiao Hanım da Asya mutfağından bir yemek paylaştı. 2 yıldır devam etmekte olan kahvaltilarla Türk Mutfağına alışmış olan katılımcılar, dünya mutfaklarından farklı ve benzer tatlarla etkinliği zenginleştiriyor.

Kahvaltı sonrasında katılımcılar “dış görünüş imajına medyanın etkisi” ni tartıştı. TV reklamlarında, film ve dizilerde lanse edilmeye çalışılan güzellik algısının sebep olduğu psikolojik problemler üzerinde duruldu, bu durumun kimlik oluşumundaki etkileri ele aldı. Sağlıklı kimlik gelişimde, kişinin sahip olduğuyla mutlu olması gerektiğine dikkat çekilirken, insani ve ahlaki değerlerin önplana çıkarılması gerekliliği sonucuna varıldı. Dostluktan daha öte bir güzelliğin olmadığı konusunda hemfikir olan katılımcılar, kültür merkezinin etkinlikleri sayesinde yeni dostlar edindiklerini ve bu güzelliği paylaşmanın sevinci içerisinde olduklarını aktardı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.