Dallaslı Türk kadınlar Mehmetçik Vakfı yararına yemek yapıp satıyor

Dallaslı Türk kadınlar Mehmetçik Vakfı yararına yemek yapıp satıyor

Dallas’ta yaşayan bir grup Türk kadını boş zamanlarını Mehmetçik Vakfı yararına yemek günü düzenlemek için ayırdı. Amerikalı ev ve iş kadınların da davet edildiği ev etkinliklerinde, yemekler bağış karşılığı satılarak toplanan para Mehmetçik Vakfı’na gönderiliyor.


Gönüllü kadın grubuna öncülük eden Şaduman Gürbüz, şu değerlendirmede bulundu: Türkiye’de vatan savunması için birçok askerimiz şehit oluyor, onların aileleri ve çocuklarına yardım etmek adına Türk hanımlar adına böyle bir faaliyet yapmaya karar verdik. Boş zamanlarımızı evde oturarak geçirmek yerine bunu faydalı bir etkinliğe dönüştürelim istedik. İnternet üzerinden yaptığımız bir duyuru ile Türk yemek tariflerini topluyoruz. Tarif gönderenlerin anne, anneanne veya babaannelerinin yemek tariflerini kendi isimleri ile kitabımıza basacağımızı söyledik, ilgiden memnunuz.”

Gürbüz, mayıs ayında dağıtımı başlayacak kitaptan elde edilecek gelirin de yine tamamının Mehmetçik Vakfı’na gönderileceğini duyurdu.

        

BÜTÜN MALZEMELERİ KENDİ PARALARI İLE ALIP YEMEKLERİ HAZIRLIYORLAR

        

”Dallas FW Cooking Class” adı altında 7 aydır bu çalışmayı sürdürdüklerini belirten Candan Kalkanlı ise, aynı isimle internette açtıkları bir sosyal paylaşım sayfasında da duyuru yaptıkları belirtti. Her ay için, tamamen Türk yemeklerinden oluşan farklı bir menü seçtiklerini söyleyen Kalkanlı, hem Türk yemeklerini tanıttıklarını hem de Mehmetçik Vakfı’na katkı sağladıklarını söyledi.

        

ANNEANNELERİN TARİFLERİ YEMEK KİTABINDA KENDİ İSİMLERİ İLE YER ALACAK     


Amerikalı ev hanımlarının da ilgi gösterdiği aşçılık derslerini her seferinde ayrı bir evde ayrı menü çerçevesinde gerçekleştirdiklerini belirten Türk hanımlar, Amerikalı hemcinslerine yufka açmaktan, yaprak sarmaya kadar birbirinden lezzetli Türk yemeklerini ders başına 30 dolar bağış karşılığında öğretiyor. Türk kadınları 7 aylık süreçte bu yolla Mehmetçik Vakfı’na 5 bin dolar bağış gönderdiklerini belirtiyor.


”Kendi aramızda iş paylaşımı yaparak, kimimiz yemek menüsü hazırlayıp pişiriyor, bir diğerimiz hem Türkçe hem İngilizce olarak tariflerini katılımcılara aktarıyor” diyen Gürbüz, yakında çıkacak yemek kitabının Türkçe ve İngilizce basılacağını söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.