Connecticut’da mezuniyet ve “Memleketim” heyecanı

Connecticut’da mezuniyet ve “Memleketim” heyecanı

ABD’nin Connecticut Eyaleti’ndeki Connecticut Türk Kültür Merkezi (Turkish Cultural Center Connecticut) düzenlediği yıl sonu programı ile misafirlerine unutulmaz bir gün yaşattı.

Programın ana teması Hafta Sonu Okulu öğrencilerinin bir araya gelerek oluşturduğu “Memleketim Fuarı” projeleri oldu.

Ahıska da dahil edilerek düşünülen “82 İl 82 Proje” sloganı ile kolları sıvayan her bir öğrenci tüm detayları ile Türkiye’nin bir şehrini tanıtarak “Memleketim Fuarında” yarıştı.

Yöresel değerler, yemekler ve kıyafetlerinden her şehrin tarihi ve bilinen kişilerine kadar kapsamlı birer sunum yaptılar. Öğrencilerin tanıtımlarda kullandığı görseller ise tüm davetlilerin ilgisini çekti. Kimi öğrenciler tanıttığı şehrin yöresel bir yemeğini getirip misafirlere ikram etti, kimi öğrenciler de projelerinde tanıttıkları şehirlere ait Kız Kulesi, Balıklı Göl, Malabadi Köprüsü gibi yapıları maketlendirerek dereceye girmeye çalıştı.

Projelerini özveri ile tamamlayıp sunan öğrenciler sarfettikleri emekle göz doldurdular. Kapanış programı esnasında fuarın derece yapan isimlerine özel hediyeler takdim edildi.

Tüm Türkiye’nin tanıtıldığı fuarın ardından mezuniyet programı gerçekleştirildi.

İstiklal Marşı ve Connecticut Türk Kültür Merkezi Başkanı Ömer Faruk Kızılcık’ın açılış konuşması ile başlayan programda, öğrenciler bir dönem boyunca heyecanla hazırladıkları tiyatro oyunlarını, şiir okuma performanslarını, ve çeşitli ilahileri seslendirdikleri koroyu sergilerken, katılımcılar ve veliler oldukça duygusal anlar yaşayarak çocuklar ile birlikte aynı coşku ve heyecanı paylaştılar.

Her öğrencinin İstiklal Marşı’nın birer kıtasını ezbere okuduğu Dur Yolcu isimli skeçte katılımcılar tüm öğrencileri gururla alkışladılar.

Sahabe efendilerimizin konu alındığı diğer bir skeçte ise sahabelerin örnek yaşantıları ve fedakarlıkları yansıtılmaya çalışıldı.

Türkçe kitap okuma performansları kültür merkezi tarafından yıl boyunca teşvik ve takip edilen öğrenciler arasından seviye tamamlama başarısı gösterenlere özel hediyeler takdim edildi. Ayrıca dönem içerisinde gerçekleşen Kuran’ı Kerim yarışmasında başarılı olan öğrenciler ödüllendirildi.

“Resimlerle Efendimiz’in (sav) Hadis-i Şeriflerini anlatma” konulu yarışmada başarılı olan öğrencilere de sahnede hediyeleri takdim edildi. Ardından tüm Connecticut Türk Kültür Merkezi öğrencileri sahneye davet edilerek mezuniyet sertifikaları ve “Memleketim Fuarı” katılım madalyaları verildi.

Şölen havasında geçen program, Yeni Bir Dünya şarkısı eşliğinde sona erdi.

Öğrencilerin öğretmenleri ile Türk bayraklarını dalgalandırdıkları bu coşkulu sahne ise zihinlere kazınan güzel bir kapanış resmi oluşturdu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.