ConnecTA 2012, Türk ve Amerikalı 200 şirketi bir araya getirdi

ConnecTA 2012, Türk ve Amerikalı 200 şirketi bir araya getirdi

California Türk Amerikan Ticaret Odası (CATA) tarafından düzenlenen Türk Amerikan iş dünyası bağlantı toplantılarının üçüncüsü Los Angeles şehrinde gerçekleştirildi. ConnecTA 2012 isimli etkinlikte 200’ün üzerinde firma yer aldı. Program kapsamında düzenlenen akşam yemeğine ise federal kongre üyeleri Ed Royce, Joe Baca, Dana Rohrabacher ve Loretta Sanchez’in yanı sıra eyalet senatör ve milletvekilleri katıldı.

connectaaCosta Mesa Hilton Oteli’nde düzenlenen programda Amerikalı ve Türk işadamları bir araya geldi. Yenilenebilir enerji, IT, biyomedikal, inşaat, turizm ve hizmet sektörlerinin ön plana çıktığı programda Los Angeles ticaret ateşeleri Gürkan Süzer ve Murat Gören Amerikalı katılımcılara ‘Türkiyede iş kurma ve devlet teşvikleri’ konulu bir seminer verdi. Tuskon ABD Temsilcisi Hakan Taşçı ve Kaya Tax Genel Müdürü Hakan Kaya ise Türkiye’den gelen misafirlere ‘ABD’de iş kurma’ fırsatlarını anlattı.

California merkezli liderlik enstitüsü ENP Institute Genel Müdürü Scott Hamilton tarafından idare edilen workshop ise katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.
Gecede Türk Hava Yolları ve Ryan’s Express şirketlerine ConnecTA 2012 özel ödülü takdim edilirken programa katkılarından dolayı TUSKON, ENP Institute, Beyond 15, GESİAD, AKTİF İşadamları Derneği, Enerji Bakanlığı ve Abraham Tekin’e birer plaket verildi. Yemekte Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Hayati Çetin, OCTANe Genel Müdürü Matthew Jenusaitis ve Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı yetkilileri birer sunum yaptı.

Program çerçevesinde katılımcılar Los Angeles, Long Beach, Orange County ve Irvine Ticaret Odaları’nı ziyaret ederken bölgedeki Türk firmaları ile Facebook, Yahoo ve İntel şirketlerini de gezdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.