Chicago’da çocuklar baharı el ele kutladı

Chicago’da çocuklar baharı el ele kutladı

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Chicago şehrinde bulunan Türk Kültür Merkezi (TASC) bu yıl bir ilke imza atarak Nevruz ve Çocuk Bayramı’nı birlikte kutladı. ‘Çocuk ve Bahar Festivali’ adı verilen programa Türkiye Cumhuriyeti Chicago Başkonsolosu Fatih Yıldız ve Illinois Eyaleti İçişleri Bakanı Jesse White da katıldı.

chicago jimnastikBakan White’ın atletizm ekibiyle birlikte izleyenlere unutamayacakları bir cambaz gösterisi sergilediği kutlamada, Türk halk oyunlarının yanı sıra Kırgız, Özbek ve Ahıska folklor gösterileri de yer aldı. Uluslararası Türkçe Olmipiyatlarında Chicago’yu temsil edecek olan Maliha Syed de ‘Fikrimin İnce Gülü’ adlı şarkıyla programa renk kattı.

Türk Kültür Merkezi (TASC) Genel Müdürü Muhittin Er, bu seneki Çocuk Festivali’ni Bahar Şenliği ile zenginleştirdiklerini ve beklentilerinin çok üstünde bir katılım gerçekleştiğini dile getirdi. Chicago ve çevresinde yaşayan Orta Asyalılar tarafından kurulan sivil toplum örgütlerinin yoğun bir şekilde katıldığı şölene ABD’nin bir çok eyaletinden de ilgi vardı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.