Chicago’da bayram festivali

Chicago’da bayram festivali

Türkiye ve dünyanın birçok ülkesinden Müslüman nüfusun bulunduğu Chicago’da Ramazan Bayramı büyük bir katılımla kutlandı.

Turkish American Society of Chicago’nun (TASC) ev sahipliğinde gerçekleştirilen bayram festivali, yüzlerce Müslüman’a memleketlerinden binlerce kilometre uzaklarda bayram sevincini yaşama imkanı sundu.

Chicago’da bulunan Türk Kültür Merkezi’ni dolduran Müslümanlar neşe içinde Ramazan Bayramı’nı kutladı. Açık havada kurulan festival alanında ikram edilen yemekleri tadan Müslümanlar, daha sonra kendileri ve çocuklar için kurulan oyun alanlarına yöneldi.

Festival içinde yer alan oyunlar ve yarışmalar ile çocuklarda bayram sevincini doyasıya yaşadılar. Festival boyunca konuklara yemek ve tatlı ikramı yapıldı.

Yemek ikramının yanı sıra çocuklar için zıplama alanı, yarışmalar, canlı ilahi performansları, yüz boyama ve kına işleme sanatı gibi çeşitli etkinliklerde sunuldu.

TASC tarafından gerçekleştirilen etkinlikte hoşnutluklarını ifade eden katılımcılar, memleketlerinde dahi yaşayamadıkları samimiyeti burada yaşayabildiklerini dile getirdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.