Charlotte’ta Bosnalıların Ramazan coşkusu

Charlotte’ta Bosnalıların Ramazan coşkusu

Bosnalı imam Saed İsovic, altı ay önce ABD’ye gelirken “Amerika’da İslam karşıtı hareketler yükselişte olduğu için korkmuyor musun?” diye soranlara tek korkum cemaate kendimi sevdirememek diyordu. Ancak korkuları boşa çıktı.

İsovic geldiğinden beri North Carolina eyaletinin Charlotte kentinde bulunan Bosna Hersek Amerikan Kültür Merkezi camisinin 150 kişiyi aşkın cemaati hayatlarından memnun öyle ki, hafta sonu okulu öğrencilerinin sayısı ikiye katlandı.IMG_1489Ramazan dolayısıyla okulun tatile girdiğini belirten imam Saed, mübarek ay boyunca her gün camide mukabele okunduğunu, iftar yemekleri verildiğini ve teravih namazları kılındığını hatırlatarak “Camimiz her gece dolup taşıyor. Ramazan bereketi yaşıyoruz” diyor.

Kuzey Charlotte’ta bulunan Bosna Hersek Amerikan Kültür Merkezi Camisi’nde her gece verilen iftarlarda gönüllüler tarafından caminin mutfağında pişirilen yemeklere arzu edenlerin evlerinde yaparak getirdikleri ikramlar da eşlik ediyor. Afiyetle yenen iftar yemeğini ise teravih namazı takip ediyor.

Gurbette ilk kez Ramazan geçiren imam Saed, çevre halkının camiye ilgisinden oldukça memnun.”Bosnada mı vazife daha zordu burada mı?” diye sorulduğunda ise hiç düşünmeden “ Burada” diyor ve ekliyor: “Burada ailelerin çocukların yetiştirilmesi açısından beklentileri daha yüksek ama bu bir dezavantaj değil görevlerimi daha iyi yapabilmem için bir güçlü bir motivasyon” diyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.