Charlotte şehrinde Ramazan bayramı coşkusu sürüyor

Charlotte şehrinde Ramazan bayramı coşkusu sürüyor

Charlotte şehrinde Ramazan Bayramı’nın ilk günü şehrin İslami kurumları olan Charlotte İslam Merkezi, Tevbe Mescidi, MAS Merkezi, Nur Mescidi, Charlotte İslam Toplumu, Mustafa Mescidi, Esşahid Mescidi, Kuzey Carolina İslami Boşnak Cemiyeti ve Güney Carolina İslam Merkezi’nin biraraya gelerek organize ettiği bayram namazı ve sabah kahvaltısı programına ilgi büyük oldu

Program günün ilerleyen vakitlerinde Cuma namazının kılınması ile de devam etti.

Daha sonra kurumların kendi binalarında devam eden bayramlaşma programlarında birbirinden lezzetli ikramlar ve çocuklar için dağıtılan hediyeler sayesinde bayram sevincini yaşamayan kalmadı.

Divan Center Charlotte da gün boyu ve bayram misafirlerini ağırladı. Divan Center’ın müdürü Mustafa Aydın, Zaman Amerika’ya yaptığı açıklamada, Ramazan boyunca dernek binasında sürdürülen mukabele ve iftar programına gösterilen ilgiden son derece memnun olduklarını dile getirirken, “Çevrede yaşayan Türk, Ahıska ve Boşnak Müslümanları olmak üzere değişik etnik kökenden bir çok Müslümana ev sahipliği yapabildiğimiz, Türk İslam sentezini tanıtabildiğimiz için çok mutluyuz. Oluşan bu dostluk ve kardeşlik ortamını yıl boyunca sürdürebilmek için çok dinli çok kültürlü farklı programların hazırlığı içindeyiz. Bu bağlamda 19 Temmuz Pazar günü 16:00-19:00 saatleri arasında Freedom Park, Princeton Shelter (1415 Princeton Road)’da yapılacak olan bayram pikniğimize ilgi duyan herkesi bekliyoruz” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.