Charlotte ATFA’da sahur

Charlotte ATFA’da sahur

North Carolina’nın Charlotte kentinde bulunan Türk Amerikan Dostluk Derneği gönüllüleri her akşam biraraya gelip mukabele okuyarak ve ardından iftar açıp teravih namazı kılarak yaşadıkları Ramazan bereketine, mübarek ayın son günlerinde sahur coşkusu da ekledi.

Teravih sonrasını Kuran-ı Kerim okuyarak ve tesbih namazı kılarak değerlendiren ATFA gönüllüleri ardından hep birlikte Türk usulü kahvaltı geleneğini sahura taşıdı. Sahur sonrasında toplu hacet ve sabah namazı kılındı ve huşu içinde dualar edildi.

Bir sene önce ABD’ye yerleşen Rukiye İşleyen, “Gurbette Ramazan geçirmek bu kadar tatlı olacak deseler inanmazdım. Dostlar ve öylesine güzel geçiyor ki, bitecek diye üzülüyoruz” derken; Türkiye’den bir ay önce gelen ve ABD’de ilk Ramazan’ını geçiren Aysegül Duranel ise, “ATFA’daki dostlar sayesinde Ramazanın huzurunu doya doya yaşıyoruz. Birlikte sahur bile yaptık. Bunu Türkiye’de yaşayamayan çok kişi vardır. Gurbette ailece böylesine dolu dolu bir ramazan geçirebildiğimiz için mutluluğumuzu ifade edebilecek kelimeleri bulmak zor” diyerek memnuniyetini dile getiriyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.