Büyükelçi Namık Tan, Michigan’ı ziyaret etti

Büyükelçi Namık Tan, Michigan’ı ziyaret etti

Michigan eyaletinin başkenti Lansing’e gelen Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Namık Tan’a Chicago Başkonsolosu Fatih Yıldız eşlik etti. Michigan State Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı programa Michigan valiliği temsilcisi ile beraber, bazi kongre üyesi senatör ve milletvekilleri, iş dünyasının seçkin isimleri, Michigan State Üniversitesi rektörü, dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

01michiganProgram Michigan State Üniversitesi rektörü Lou Anna Simon’un Büyükelçi Namık Tan’a teşekkür ettiği konuşma ve hediye takdim etmesi ile başladı. Daha sonra Lansing Belediye Başkanı Virg Bernero, Michigan ve Türkiye arasındaki bağların önemine değindi. Konuşmasında Bernero, Türkiye’nin çoğunluğu Müslüman olan bir ülkede demokrasiyi simgelediğini, Amerika’nın ise demokraside tüm dünya için bir model olduğunu vurguladı.  

Akşam saatlerinde Detroit’e geçen Büyükelçi Tan, burada da Türk toplumu üyeleri ile bir araya geldi. Sheraton Otel’de yapılan programda açılış konuşmasını Chicago Başkonsolosu Fatih Yıldız yaptı. Yıldız, konuşmasında zaman zaman görev bölgelerinde yaşayan Türk toplumu üyeleri ile bir araya geldiklerini ve bu vesile ile halkımızın sorunlarını yerinde görme imkanlarının olduğunu söyledi.

Büyükelçi Namık Tan ise konuşmasında önemli konulara temas etti. Amerika’da yaşayan Türk toplumu üyelerinin oldukça nitelikli olduğunu vurgulayan Tan, bunu ülkemiz adına avantaja çevirmemiz gerektiği üzerinde durdu. Tan, “Burada yaşayan her bir vatandaşımıza ülkemizin tanıtımı ve kalkınması adına önemli görevler düşüyor.” dedi. Konuşmasının ardından Tan, katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

Programda Michigan’da faaliyet gösteren Türk dernekleri adına TASM Başkanı Tolga Çelik ve TACAM Başkanı Tim Tucker da dernek faaliyetleri hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.