Boston Türk Kültür Merkezi’nden ‘hoşgeldin resepsiyonu’

Boston Türk Kültür Merkezi’nden ‘hoşgeldin resepsiyonu’

Boston Türk Kültür Merkezi’nde, Boston Baskonsolusluğuna atanan Burak Karartı’ya hoşgeldiniz resepsiyonu düzenlendi.

15 Mart 2013 günü düzenlenen geceye Başkonsolos Burak Karartı, Konsolos E.Derya Kara, Konsolos muavinleri S.Seçkin Alpay ile Esma Demirezen, konsolosluk memurları ve Türk Kültür Merkezi yönetim kurulu üyeleri aileleriyle katıldı.

Program, Türk Kültür Merkezi Yönetim kurulu başkanı Dr. Yusuf Konuk’un Kültür Merkeziinin faaliyetleri hakkında misafirlerini bilgilendirmesiyle başladı. Dr. Konuk, Türk Kültür Merkezi’nin Anadolu’nun vefalı insanının sevgi, muhabbet, hoşgörü , eğitim ve diyalog sloganı ile kurulan bir merkez olduğunu ifade etti. Konuk, “Kurulan merkez öncelikle kendi insanımıza Türkiye’den Orta Asya’dan Balkanlardan hasılı dünyanın dört bir yanından temelde bizim bir parçamız olan insanımızla bir araya gelmek,dertleşmek,kaynaşmak ,zengin kültürümüzü, güzel dilimizle yaşamak ve bu şekilde zengin bir mozaik oluşturmak arzusundayız.” dedi.

Daha sonra Washington DC’den Boston Baskonsolusluğuna atanan Burak Karartı bir  konuşma yaptı ve Türk kültürünün gelecek nesillere taşınmasında rol oynayacak olan Türk Kültür Merkezi’ne Türk kültürününe ve Türkiye’nin tanıtımına yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti. Türkiyeden binlerce kilometre uzaklarda Türk insanını biraraya getirip kaynaşmasına vesile olduğu için emeği geçenleri tebrik eden Karartı , çocuklara verilen Türkçe derslerinden duyduğu memnuniyetini ifade etti.

 

Karartı , Boston’da bulunan bütün Türkler’in bir ve beraber olduğunu, bu konuda kendisinin de her türlü desteğe hazır olduğunu belirtti.

Program, yönetim kurulu tarafından misafirlere hediyeler takdim edilmesi ve hatıra fotoğrafları çekilmesi ile son buldu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.