Boston ‘Regaib Kandili’ programına çok sayıda aile katıldı

Boston ‘Regaib Kandili’ programına çok sayıda aile katıldı

Boston Diyalog Kurumu ve Kuzeydoğu İslam Toplumu Merkezi’nin ortaklaşa Boston ve Batı Massachusetts’te düzenlediği Regaib Kandili programına Massachustts’te yaşayan çok sayıda aile katıldı.

Mübarek üç ayların başlangıcı olarak kabul edilen Recep ayının ilk Perşembe aksamı Regaib Kandili olarak Müslümanlar tarafından Allah’a bir yakınlaşma vesilesi olarak değerlendirilmekte.

Kandil günü vesilesi ile Boston Diyalog Kurumu yöneticisi Bekir Şenateş yaptığı konuşmasında, “Regaib Kandili Müslümanlar için Ramazan ayının yaklaştığının ilk habercisi konumundadır, Müslümanların kendilerine çekidüzen vermeleri gerektiğini ifade eden işaretlerdendir” dedi.

Boston Diyalog Kurumu Springfield yöneticisi Yılmaz Başak da yaptığı sohbetinde bu gecenin dinimizdeki yeri ve onu değerlendirmenin önemini ifade etti.

Kandil programında aksam ezanının okunmasının ardından katılımcılar iftarlarını açtı. Beraber kılınan akşam namazından sonra Tesbihat ve akşam duaları, ardından da Kuran-ı Kerim okundu. Yatsı namazından sonra kılınan tesbih namazı ile program devam etti.

Programın sonunda tüm katılımcılar ellerini açarak dua etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.