Boşnak ve Türkler Boston’da buluştu

Boşnak ve Türkler Boston’da buluştu

Balkan Amerikan Dernekleri Federasyonu (FEBA) New England şubesi tarafından Boston şehrinde düzenlenen ‘‘Kardeşlik Yemeği’’ Boşnak ve Türk toplumunu biraraya getirdi.

FEBA tarafından Türk Kültür Merkezi (TCC) Revere şubesinde düzenlenen program sıcak bir atmosferde gerçekleşti. FEBA New England Bölgesi Koordinatoru Muhittin Er’in açılış konuşması ile başlayan etkinlikte daha sonra FEBA Başkanı Dr. Aras Konjhodzic kürsüye gelerek katılımcılara seslendi.

DSCN0537Boşnakların, Osmanlı’dan gelen Türklerle tarihi bir dostluk, kardeşlik geçmişine dikkat çeken Dr. Konjhodzic, bu yakınlığın aile bağları gibi güçlü olduğunu ifade etti.

Boşnakların her sıkıntısında Türk insanının yardıma koştuğunu belirten Dr. Konjhodzic, “Gelecek nesillerin yetiştirilmesi konusunda çocuklarımıza vereceğimiz eğitim, kültürel ve geleneksel değerlerimizin doğru bir şekilde aktarılması gibi konular Amerika gibi bir ülkede daha da önem arzetmekte. Türk dostlarımızla ortaklaşa kullandığımız kültür merkezinde zorluklara beraber göğüs gererek, gelecek nesillerimizin insanlık adına da eğitim, kültür, dini programlar ve yardım kampanyalarında ortak hareket etme gereği ortadadır” dedi.

Programda Boston Boşnak Derneği Yönetim Kurulu ve Türk toplumunun önde gelenleri yaptıkları konuşmalarda, her iki milletin birlik, beraberliğin önemine dikkat çeken konuşmalar yaptı.

İki toplum adına konuşan kişiler iki millet arasında bağlarının kuvvetlendirilmesi adına başlatılan bu yeni inisiyatifin devamlılığı adına periyodik programlarla etkinliklere devam edilmesi konusunda anlaştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.