Bir fincan kahvenin kırk yıl hatrına yüz konuk katıldı

Bir fincan kahvenin kırk yıl hatrına yüz konuk katıldı

Türk-Amerikalı gönüllüler sezonun son ‘Türk Kahvesi Gecesi’nde yüze yakın misafire ‘Bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı var’ deyimini yaşatarak anlattı.

Michigan eyaletinde faaliyet gösteren Türk-Amerikan Derneği (TASM), Türk kahvesinin tarihi, nasıl servis edildiği ve Türk toplumundaki anlamı detaylı olarak anlatıldı. Sunumda Türk kahvesinin Anadolu insanının hayatındaki öneminden dolayı ana öğünlerden biri olan kahvaltıya (kahve-altı) ismini verildiği aktarıldı.

kahve2

Kiminin Meksikalı, kimi Iraklı, kimi ise Asya ya da Afrika kökenli konuklara TASM kadın kolları tarafından hazırlanan Anadolu mutfağından çeşitli yemekler ikram edildi.

Kahve ikramının ardından sahne alan ‘Haritage’ müzik grubunun ise ezgileri kadar onu oluşturan müzisyenlerin kökeni açısından da dikkat çekiciydi. Beş kişiden oluşan müzik grubu İran, Türkiye, Amerika, Lübnan-Brezilya ve Ermenistan kökenli müzisyenlerden oluşuyor.

 

“GECENİN EN İYİ KISMI DOST ORTAMI”

Kahvesini, yeni edindiği Türk arkadaşlarıyla yudumlayan Meksika kökenli Vania Ortiz, programda Türkiye ile ilgili çok şey öğrendiğini ve Türk yemeklerini çok begendiğini söyledi.

Geceye konuk olarak katılan Irak asıllı Ekram Kashat ise, Türk derneği üyelerini çok cana yakın bulduğunu belirterek, “Burada olmak çok güzel. Kahve de öyle.. Fakat asıl güzellik böyle dostane bir ortamın olması’’ dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.