Beşiktaş belediyesi, ‘Dünya Barış Parkı’nı New York’ta tanıttı

Beşiktaş belediyesi, ‘Dünya Barış Parkı’nı New York’ta tanıttı

Beşiktaş Belediyesi, İstanbul’da bu yıl içinde yapılması planlanan ve özellikle engelli çocukların diğer çocuklarla beraber oynamalarına imkan tanıyacak ‘’Tüm Çocuklar İçin Dünya Barış Parkı’’nı New York’ta tanıttı.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar proje kapsamında “BM İçin Dünya Halklar Konseyi-World Council of Peoples for the United Nations’’ (WCPUN) adlı BM’de temsil edilen sivil toplum örgütünün Başkanı Sherrill Kazan ile işbirliği protokolü imzaladı.

İmza töreninde konuşan Başkan Hazinedar, Türkiye’de ve dünyada pek çok engelli çocuğun bulunduğunu belirterek bu konuda hassas davranılması gerektiğini söyledi.

WCPUN ile işbirliği yapacakları parkın taslak çizimlerini basın mensuplarına tanıtan belediye başkanı, bu proje ile tüm çocuklar ama öncelikle her türlü  engelli çocuk için bir oyun parkı projesini hayata geçireceklerini belirtti.

WCPUN Başkanı Sherrill Kazan da yaptığı konuşmada, başkanı olduğu WCPUN’nin bu yıl 70. kuruluş yılını kutladığını, yaşının BM’den bir yaş küçük olduğunu hatırlattı. Kazan, Beşiktaş Belediyesi ile imzalayacakları işbirliği protokolünün bu 17 hedefin bir tanesi kapsamında olduğunu da kaydetti.

Kazan, BM’nin tam karşısında yeralan Dag Hammarskjold Parkı’nı Sevenler Derneği’nin de başkanı oluğunu hatırlatarak bu parkın kuruluşunun son derece zorlu olduğunu, ama 20 yıl önce bunu başardıklarını anlattı. Kazan, bu parkta şimdi eğitim seminerlerinden sanata, yiyecek pazarına, film, müzik, çocuk ve sanata festivallerine kadar pek çok etkinliğin düzenlendiğini ifade etti.

İmza törenine Türkiye’nin New York Başkonsolosu Ertan Yalçın da katıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.