Başkent Washington, Türk Dünyası Kongresi’ne hazır

Başkent Washington, Türk Dünyası Kongresi’ne hazır

ABD’de Türk toplumunu temsil eden 200’den fazla derneğin çatı kuruluşu Türki Amerikan Birliği ile (TAA) Türkiye İş Adamların ve Sanayiciler Federasyonu’nun (TUSKON) ortaklaşa düzenlediği Türki-Amerikan Kongresi yarın akşam düzenlenecek açılış resepsiyonu ile başlıyor.

Bu yıl Washington DC’deki JW Marriott otelde gerçekleşecek dev organizasyona aralarında Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan ile Özbekistan da bulunduğu Türki Cumhuriyetlerden ve ABD’den birçok milletvekili, büyükelçi, işadamı, sivil toplum kuruluşu temsilcisi, bakanlık yetkilisi, akademisyen ve gazeteci katılacak.

Program kapsamında ilk olarak 12 Mart akşamı konuklara Potomac Nehri’nde özel bir teknede resepsiyon düzenlenecek. 13 Mart sabahı açılış konuşması ile başlayacak program, çeşitli oturumlar ile devam edecek ve aynı günün akşamında yapılacak kapanış galası ile sona erecek.

Kongre kapsamında her ülkeye gün boyu sürecek özel oturumlar düzenlenecek. Büyükelçiler, milletvekilleri ve alanında uzman isimlerin konuşmacı olarak katılacağı oturumlarda enerji, ticaret ve bölgesel gelişim konuları masaya yatırılacak.

Organizasyon Komitesi tarafından yayınlanan mesajda, kongrenin Türkiye ve ABD arasında siyasi, sosyal ve ekonomik bağların güçlendirilmesine odaklı en büyük yıllık toplantı olduğu belirtildi. Enerji, ticaret ve gelişim temalı kongrenin Türki Cumhuriyetler ve ABD arasında mevcut ekonomik ortaklığın arttırılması ve uzun vadede yeni fırsatların oluşturulması amacında olduğu ifade edildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.