Başkan aday adayının memleketinde ‘Türk Günü’ rüzgarı

Başkan aday adayının memleketinde ‘Türk Günü’ rüzgarı

Demokrat Parti’nin iki başkan aday adayından biri olan Bernie Sanders’ın memleketi Vermont’ta Türk Günü rüzgarı esti.

Vermont’taki tek Türk derneği Türk Kültür Merkezi (TCC) tarafından Eyalet Kongresi’nde düzenlenen etkinlikte Anadolu kültürü ile tarihi zenginlikleri katılımcılara tanıtıldı.

Bu yıl beşincisi düzenlenen programa onlarca senatör ve milletvekili katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını ise Vermont Dışişleri Bakanı Jim Condosun yaptı.

Programa ev sahipliği yapan Milletvekili Kesha Ram, Türk Kültür Merkezi’nin programa ev sahipliği olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kürsüden Türk Kültür Günü Özel Bildirisi’ni okuyan Ram, TCC’nin Türkiye ile Vermont arasında kültürel, ekonomik işbirliğinin artması için yaptığı çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Programda konuşmalar yapan milletvekili ve senatörler Türkiye’de yaşanan sorunlara da değindi. Türkiye’de yaşanan son olaylarla birlikte, insan hakları ve basın özgürlüğüne büyük darbe indirildiğini belirten konuşmacılar, Türk halkının giderek özgürlüğünü kaybetmesinden dolayı duydukları endişeyi paylaştı.

Eyalet milletvekili ile senatörleri, Vermont’un federal Senatörü Patrick Leahy ve başkan aday adayı Sanders’ın Türk hükümetine yaptığı çağrıyı hatırlatarak, bu yanlıştan geri dönülmesini istedi.

Programa yaklaşık 200 davetli katılırken, misafirlere Türk mutfağından lezzetti yemekler de ikram edildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.