‘Barış Adaları bizleri ortak değerlerimiz üzerinde buluşturuyor’

‘Barış Adaları bizleri ortak değerlerimiz üzerinde buluşturuyor’

Eşi ile birlikte Türkiye gezisine katılan Pennsylvania Vali Yardımcısı Mike Stack yaşadıklarını, ‘‘Barış Adaları Enstitüsü (PII) bizleri ortak değerlerimiz üzerinde buluşturuyor’’ diyerek ifade etti.

PII Geleneksel Yıllık Ödül Töreni’ne katılan Stack, Türkiye ziyaretinde yaşadıklarını anlatırken, PII kurumunun yapmış olduğu faaliyetlerine övgüler yağdırdı.

‘‘Eşim, Barış Adaları Enstitüsü’nün çok büyük taraftarlarındandır’’ diyen Vali Yardımcısı şöyle devam etti; ‘‘Türkiye gezisine eşim ile birlikte katılmıştık. Biz bu geziden çok şeyler öğrendik ve günlük hayatımıza da bunları taşımaya çalışıyoruz. Bizlerin ortak yönleri çok. PII, bu gezi ile bize bunları gösterdi. Gezide anladım ki, PII bizleri ortak değerlerimiz (insani değer) üzerinden buluşturuyor.’’

İnsanlığın ortak değerinin büyütülmesi, gelecek nesillere taşınmasının önemine işaret eden Stack, ‘‘Ortak değerlerimizi birlikte büyütme ve gelecek nesillere taşıma çabası barışa, insanlığa yatırımdır. İşte Barış Adaları Enstitüsü bu demek ve hayatımda katıldığım en iyi gezi de bu kurumla Türkiye’ye yapmış olduğumdur’’ dedi.

Barış Adaları Enstitüsü’nün değerlerini topluma taşıması ve kitlelere ulaştırılmasına katkılarından dolayı Vali Yardımcısı Stack’a Topluma Hizmet Ödülü layık görüldü. Ödülün kendisi için çok anlamlı olduğunu belirten Stack, PII eğitime verdiği önemin her türlü takdirin üzerinde olduğunu ifade etti.

IMG_7445Pennsylvania eyaletinin iyi bir geleceği için eğitimin kendi ajandalarında ilk önem sırasında yer alan konu olduğunu belirten Stack şöyle devam etti; ‘‘Bizlerin yapmaya çalıştığı, eyaletimizi daha ileriye taşımak, götürmektir. Geleceğin en temel anahtarı da şüphesiz kaliteli bir eğitimin toplumun her kesimine götürülebilmesidir. Bunun için eğitime daha çok yatırım yapmak zorundayız. Eğitime daha fazla yatırım olmazsa bizi nasıl bir dünya bekler bir düşünün? Yaşamak istediğimiz ya da hayal ettiğimiz olmayacağı kesindir… İşte eğitimde kalite dediğiniz zaman Barış Adaları aklımıza gelir.’’  

ÖĞRETİM ÜYESİ WALLACE: HOCAEFENDİ BARIŞ ELÇİSİDİR

Fethullah Gülen Hocaefendi’nin bugüne kadar eğitime, kültürler ve inançlar arası diyaloğa verdiği önemle yerel, bölgesel ve uluslararası barışa katkı yaptığını belirten Swarthmore Koleji öğretim üyesi Prof. Dr. Mark I. Wallace, İslam’ın kelime anlamının da barış olduğuna işaret etti.

İlahiyat profesörü olan Wallace, ‘‘Fethullah Gülen ve Hizmet bizlere İslam’ın barış dini olduğunu gösterdi. Fethullah Gülen barış elçisidir. Daha önce Mihail Gorbaçov, Nelson Mandela ve Desmond Tutu’ya verilen Gandi-Kingi-İkeda Barış ödülü geçen bahar sayın Gülen’e verildi’’ dedi.

Kendisinin eşi ile birlikte Türkiye’yi ziyaret ettiğini burada Hizmet kurumlarını dolaştığını belirten Wallace, ‘‘Gezimizde Hizmet’e bağlı hastahane, okul, medya kuruluşları ve yardım derneklerini ziyaret edip, inceledim. Benim orada gördüğüm ve edindiğim izlenim ise demokrasiye, insan haklarına, evrensel değerlere inanmış bir yapının varlığı oldu’’ sözler dikkat çekti.

Philadelphia şehrinde bulunan Sheraton Otel de gerçekleştirilen etkinlikte ödül alanlardan birisi de Küresel Philadelphia Birliği’nin (GPA) Yönetim Kurulu Başkanı John F. Smith oldu. PII Kürsel Vizyon Ödülüne layık görülen Smith, yaptığı konuşmada Barış Adaları Enstitüsü’nün isminin çok anlamlı ve çok manidar olduğunu ifade etti. Smith, ‘‘Barış Adaları dediğinizde hem bir mütevazilik hem bir işin ciddiyeti ve hayati önemi hem de detaya verilen önemi görüyorsunuz’’ dedi.

Küresel düzeyde barışın tesisinin kimse tarafından bugünden yarına tesisi edilemeyeceğini belirten Smith şöyle devam etti; ‘‘Barış Adaları demek sulh demek, adalet demek. Sulhun tesisi adalet olmadan sağlanamaz. Adalet yalnızca belli bölge veya kişileri değil geneli kapsadığı zaman adalettir. Bu anlamda Barış Adaları adım adım barışın tesisi için adacıklar kurarak işi tabandan çözümüne inandığını gösteriyor ki bu çok isabetli bir tespittir.’’

PII Medya Ödülü AL DIA Medya kurucusu Hernan Guaracao alırken Hizmet Ödülünü’de Philadelphia Belediyesi Hizmetler Ofisi Şefi Catie Wolfgang’a verildi.

Programın ana sponsoru Kumas Homes şirketi sahibi Frank Kumas olurken ödül törenine 150 kadar davetli katıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.