Bağışladıkları evde ağırlandılar!

Bağışladıkları evde ağırlandılar!

 

Teksas’ta Türk Amerikan toplumu üyeleri yangında her şeyini kaybeden Amerikalı aileye hediye ettikleri evde ağırlandılar.

ABD merkezli yardım vakfı Embrace Relief ve Güney eyaletlerde 17 şubesi ile faaliyet gösteren Raindrop Türkevi, Teksas Bastrop’taki büyük yangın sonrası mağdurlara bir ev miktarı (51 bin dolar) yardım yapmıştı.

Korkunç yangında Bastrop’ta evleri yanan 2 bin 196 aileden 64’ünün sigortası dahi yoktu.

Bastrop Yangın Hasarlarını Giderme ve Yardım Derneği işte bu 64 aileyi ev sahibi yapabilmek için kolları sıvadı ve Amerikalıların yanı sıra Embrace Relief Vakfı ve Raindrop Türkevi’nin desteğine de başvurdu. Toplanan yardımlarla evler inşa edilmeye başlandı.

İşte o mağdur ailelerden birisine evi bölge yetkilileri ve hayır sahiplerince bahçesinde yapılan bir piknikle teslim edildi.

Türk Amerikan toplumu üyeleri, Raindrop Türkevi ve Embrace Relief Vakfı yetkililerinin de hazır bulunduğu programın en duygulu anı evine kavuşan aile reisinin teşekkür konuşmasındaki sıcak davet mesajı oldu:

“Evimizin kapısı daima açık, sizleri her zaman ağırlamak isteriz”

Programa, eşi Barb Pape ile katılan Bastrop Bölge Valisi Paul Pape yapılanın örnek bir dayanışma olduğunu belirterek, tüm dünyadaki çatışmalara çözümün dil, din, ırk farkı gözetmeksizin öne çıkan bu yardımlaşma duygusu olduğunu vurguladı.

Bastrop Yangın Hasarlarını Giderme ve Yardım Derneği Başkanı hukukçu Christine Files, “Bu yardım projeleri, bu dayanışma sadece bugün yardımcı aile için değil, bütün dünya için ümit vaadediyor!” diye konuştu.

Raindrop Türkevi Başkanı Mehmet Okumuş, “Türk Amerikan toplumu olarak Raindrop ve Embrace Relief kanalıyla yapılan yardımla inşa edilen eve misafir olma mutluluğu yaşıyoruz. Katkı yapan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Embrace Relief Vakfı Houston Şube Müdürü Mahmut Gök konuşmasında, “Embrace Relief olarak sloganımız, Embrace the World! Yani, “Tüm dünyayı kucakla” Bugün burada ne yapıyoruz, farklılıklarımıza bakmadan, birbirimizi kucaklıyor, bağrımıza basıyoruz!” ifadelerini kullandı.

Austin Türk toplumu ileri gelenlerinden Dr. Yetkin Yıldırım da,

“Bizim çok ortak noktalarımız var, Hz İbrahim, Hz İsa ve Hz Muhammed (SAS) komşuluk hukuku ile ilgili aynı noktaları vurguluyorlar” dedi ve şu örneği verdi:

“Hz İsa, komşuluk ile ilgili şu hikayeyi anlatır: “Adamın biri Yeruşalim’den Eriha’ya iniyordu. Haydutların eline düştü. Adamı soydular ve dövüp yarı ölü bir halde bırakıp gittiler. Bu sırada yoldan tesadüfen bir kâhin geçiyordu; fakat kâhin, adamı görünce yolun karşı tarafından geçip gitti. Aynı şekilde, oradan geçen bir Levioğlu da adamı görünce karşı taraftan geçip gitti. Fakat o yoldan geçen bir Samiriyeli, oraya varıp adamın halini görünce ona acıdı. Yanına kadar gitti, adamın yaralarını sardı. Sonra adamı kendi hayvanına bindirip bir hana götürdü ve orada ona baktı. Ertesi gün iki dinar çıkarıp hancıya verdi ve ‘Ona iyi bak, bundan daha fazla masraf edersen, geri döndüğümde sana öderim’ dedi”

Hz İsa, öyküsünü anlattıktan sonra soran adama şu düşündürücü soruyu sordu: “Sence bu üç kişiden hangisi haydutların eline düşen adama komşusu gibi davrandı?” Adam belli ki “Samiriyeli” diye cevap vermekten rahatsızlık duyduğundan, “Ona merhamet gösteren” demekle yetindi. O zaman Hz İsa “Git, sen de böyle yap” yani “insanları ayırmadan iyi komşu ol”, dedi.

Programa 25’i Türk 75 misafir katıldı.

Northwest Catering şirketi gelenlere ızgara tavuk ikram etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.