Austin’de geleneksel ‘Eylül Konseri’ renkli görüntülere sahne oldu

Austin’de geleneksel ‘Eylül Konseri’ renkli görüntülere sahne oldu

Uluslarası Austin Kardeş Şehirler Birliği (ASCI) geleneksel September (Eylül) konseri renkli görüntülere sahne oldu.

Birlik, bu sene ana tema olarak “Barış ve İnsanlık” başlığını seçti. Kardeş şehirlerin müzik ve folklor performanslarının sergilendiği etkinlikte Türkiye’yi Austin Antalya Kardeş Şehir Yönetim Kurulu ve Raindrop Hanımlar Derneği (RAWA) temsil etti. Austin Community College (Austin Halk Üniversitesi) Doğu Kampüsü’ndeki Çok Amaçlı Salon’da düzenlenen programda Türkiye zengin bir standla boy gösterdi.

Konuklara geleneksel Türk tatlıları baklava ve lokum ikram eden Austin Antalya Kardeş Şehir Başkanı Onur Kaya, RAWA (Raindrop Women’s Association) Başkanı Kuaybe Baştürk ve yöneticiler Ayşe Köroğlu, Seher Doğan ve Serpil Taşlama Türkiye’yi tanıttılar.

Türkiye standını ziyaret edenler arasında Teksas Milletvekili Elliot Naishtat da vardı. Türkiye’ye 7 yıl önce gittiğini ve özlediğini belirten Naishtat’a, Onur Kaya, “Tekrar gitme zamanı gelmiş, eski dostlarınızla hasret giderir, Türkiye bilgilerinizi tazelersiniz” dedi. Milletvekili Naishtat “Kesinlikle, en yakın zamanda planlayalım” karşılığını verdi.

Austin’deki Türk toplumunun faaliyetlerini yakından izlediğini ve desteklediğini vurgulan ABD’li vekil şunları söyledi, “Austin’deki Türk toplumu ile farklı proje ve konularda teşrik-i mesaimiz oldu. Raindrop, hoteller, konferans merkezleri ve Meclis binasındaki birçok etkinliğinize katıldım. Çalışmalarınızı takdirle izliyorum.”

Standı sahne performansı yapan sanatçılar ve kardeş şehirlerin yöneticileri de Antalya standını ziyaret ettiler.

Başkan Onur Kaya Japonya, Almanya, Fransa Avustralya gibi ülkelerin oluşturduğu ASCI’ya yıllardır üye olduklarını belirterek, “Dünya Kardeş Şehirler Birliği’nin Austin’deki resmi temsilcisi olan ASCI’ye üye olmak adeta AB’ye üye olmak gibi bir durum, zira kapıyı çalıp ben geldim diyemiyorsunuz. Müracaat sonrası iki yıl gözlem ve bekleme süresi var. Bu süreçte sizin saygın, tanınmış ve güvenilir insanlar olup olmadığınıza bakıyorlar. Şehirde gerçekten etkin, toplum menfaatine faaliyetler yapan bir diaspora olup olmadığınızı araştırıyorlar. Biz tüm o süreçleri başarıyla geçip 13 kardeş şehir arasına girdik. Birlik’te bulunan tek Müslüman ülke olmamız üyeliğimizin temsil değerini daha iyi ortaya koyar sanırım.”

ABD’nin nüfus ve yüzölçümü bakımından en büyük ikinci eyaleti Teksas’ın başkenti Austin’in 13 kardeş şehri ve üç tane de dost şehri var.

Kardeş şehirler:
Adelaide, Australia
Angers, France
Antalya, Türkiye
Gwangmyeong, Korea
Koblenz, Germany
London Borough of Hackney, United Kingdom
Lima, Peru
Maseru, Lesotho
Oita, Japan
Old Orlu, Nigeria
Saltillo, Mexico
Taichung, Taiwan
Xishuangbanna, China

Dost şehirler:
Siem Reap, Cambodia
Tehuacán, Mexico
Villefranche-sur-mer, France

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.