ATS Kitap Kulübü “Dervish”i tartışacak

ATS Kitap Kulübü “Dervish”i tartışacak

9 Ekim 2013 Çarşamba akşamı, saat 18.30- 20.00’de American Turkish Society (ATS)’in Manhattan’daki ofisinde yapılacak olan kitap kulübünde, yazar ve yapımcı Frances Kazan’ın 2013 Şubat ayında yayınlanan son kitabı “Dervish” tartışılacak.

1919-1920 yıllarında İstanbul’unda geçen roman, dervişleri resmeden Amerikalı bir savaş dulu kadın ressam olan başkahramanının gözünden, o yıllarda, Türk insanının verdiği hayatta kalma ve özgürlük mücadelesini, Batı’nın pek bilmediği, İslam’ın hoşgörülü yüzünü ve o yılların İstanbul’unu anlatıyor.

 

Osmanlı İmparatorluğu’nun son günlerini, aksiyon dolu bir romantizm ile anlatan Kazan’ın romanı, Batı’ya “öteki” taraftan Osmanlı’nın dünyasını görmek ve yaşamak için perdeyi aralıyor. Birinci Dünya Savaşı yıllarının kendisini çok etkilediğini, çünkü o yılların, dünya tarihi açısından büyük önem taşıdığını söyleyen Kazan, “o dönemde Anadolu topraklarında çok önemli bir hayatta kalış mücadelesi verildi ama Batı bunu bilmiyor. Beni her zaman hayrete ve hayranlığa düşüren bu muhteşem mücadelenin öyküsü, Batı’ya anlatılmalı diye düşündüğümden bu kitabı kaleme aldım” diyor.

 

Kitap kulübünün moderatörlüğünü de gerçek bir Türk edebiyatı ve özellikle Halide Edip hayranı olan Frances Kazan’ın yapması dolayısıyla kitabı, yazarı eşliğinde tartışmak edebiyat severler için ilginç bir deneyim olabilir.

 

Kitap Kulübüne katılmak isteyenlerin kitabı okuması ve https://www.z2systems.com/np/clients/ats/eventRegistration.jsp?event=140 adresinden kayıt yaptırması gerekiyor.

 

Ne zaman: 9 Ekim 2013 Çarşamba 6:30pm – 8:00 pm

Nerede:   The American Turkish Society

      305 East 47th Street, 8th Floor

        New York, New York

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.