ATS bu yıl CNN ile CNN Türk’ün ortaklığını ödüllendirdi

ATS bu yıl CNN ile CNN Türk’ün ortaklığını ödüllendirdi

Amerikan Türk Cemiyeti’nin (The American Turkish Society-ATS) bu yıl 6.’sını düzenlediği yıllık gala yemeğinde Amerikan haber kanalı CNN ile ortağı CNN Türk’ün işbirliğini kutladı. ATS, son altı yıldır verdiği “Kurumsal Ortaklık Ödülü”’ne bu yıl CNN Türk’ü layık gördü.

Turner yayıncılık sistemleri CEO’su ve Yöentim Kurulu Başkanı Philip I. Kent, Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Time Warner ve Doğan Holding’den üst düzey yöneticiler ATS’nin galasında biraraya geldi.

ATS galasına Amerika’nın ünlü simaları da katıldı. Trump organizasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Donald Trump ve CNN’nin Uluslar arası şefi ünlü muhabiri Christiane Amanpour geceye katılmakla kalmayıp galanın yemek komitesi yardımcı eşbaşkanları sıfatıyla da hazır bulundular. Yine geceye katılanlar arasında Atlantic Records’un kurucusu ve ATS’e yıllarca başkanlık eden merhum Ahmet Ertegün’ün eşi Mica Ertegün de iştirak ederken  galada ünlü doktor ve TV program sunucusu Mehmet Öz de hazır bulundu.

Her yıl olduğu gibi bu sene de seçkin bir topluluğu biraraya getirmeyi başaran ATS’nin etkinliği, ünlü The Plaza Oteli’nde gerçekleşti. Programa  medya ve iş dünyasından 400’den fazla isim katılırken Donald Trump’un çocukları Ivanka Trump ile Jared Kushner de oradaydı.

Gala yemeğinin açılış konuşmasını yapan ATS Başkanı Murat Köprülü, ‘‘Türkiye’de yabancı ortaklıkla kurulan ilk TV kanalı CNN Türk, Amerikan-Türk işbirliğine dayanan iki medya gücü olan Turner ve Doğan TV Holding’in bir simgesidir’’ dedi. Köprülü, iki ülke arasındaki işbirliğinin arttırılmasında emeği geçen Arzuhan Doğan Yalçındağ ile Philp Kent’e ödül vermekten büyük onur duyduğunu da dile getirdi.

2006 yılında ilk defa ATS Kurumsal Ortaklık ödülü veriyor. İlk olarak 50. ortaklık yılını 2006’da kutalayan Ford Motor ile Koç Holding’e vermişti. Daha sonraki yıllarda ATS’nin Kurumsal Ortaklığı ödülü Citi-Sabancı Holding, GE-Doğuş Grubu, Coca-Cola-Anadolu Grubu ortaklıklarına verilmişti. Geçen yıl ATS’nin ödülü ise New York Borsası’nda 10. yılını kutlayan Turkcell’e vermişti.

TRUMP: HERKES TÜRKİYE’Yİ İLGİ İLE TAKİP EDİYOR

ATS’nin galasına katılan siyaset, iş ve magazin dünyasının tanınan ismi Donald Trump, ‘‘Herkes Türkiye’yi son yıllarda ilgi ile takip ediyor’’ dedi. Türkiye’nin son yıllarda ekonomi alanındaki çok başarılarını takdir ettiğini anlatan Trump, Istanbul’a da hayran olduğunu vurguladı. Türkiye’ye yatırım yapmaktan dolayı çok memnun olduğunu belirten Trump, İstanbul’da yeni yatırımlarının olacağını da söyledi.

Televizyonlarda yaptığı programda müracaatta bulunan katılımcıları soru sınavına tabi tuttuktan sonra işe aldığını ya da attığını açıklayan Trump’a ‘‘Türkiye’den kimi işe alırdınız?’’’ sorusuna, ‘‘Çok takdir ettiğim Arzuhan Doğan Yalçındağ ile sizin Patronu, yani Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı’’ diye cevap verdi.  

Amerikan başkanlık seçim yarışını da değerlendiren Trump, Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Mitt Romney’in seçilmesi durumunda Türk-Amerikan ilişkilerinin daha da iyileşeceğini ileri sürdü. Televizyonlardan canlı yayınlanan birinci ve ikinci başkanlık tartışmasını da değerlendiren Trump, birinci tartışmada Romney’in çok iyi olduğunu belirtirken ikinci münazarada Başkan Obama’nın birincisine oranla çok iyi performans sergilediğini aktardı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.