Atlanta’daki Türk okulu öğrencilerinin büyük projesi

Atlanta’daki Türk okulu öğrencilerinin büyük projesi

Sunshine STEM Academy öğrencileri okulun teknoloji bölümünün de desteğiyle yürüttüğü sivil toplum projesinde düşük maliyetli bilgisayarlardan oluşan bilgisayar laboratuvar kurmayı  hedefliyor.

Öğrenciler kurdukları bu laboratuvarı Georgia eyaletinde ve diğer ülkelerde yeterli imkanlara sahip olmayan okullara bağışlayacaklar.

Bu bilgisayarlar özellikle genç yaştaki öğrencilerin programlamanın temellerini görsel ve eğlenceli bir biçimde öğrenmesini sağlıyor. Öğrenciler, kredi kartı büyüklüğündeki bu bilgisayarlarda, MIT Üniversitesi tarafından geliştirilen blok-programlama platformunda programlama öğrenebiliyorlar.

Bu bilgisayarların bir başka özelliği de, kurulu olarak gelen bu programlama platformlarının internete bağlanmaya ihtiyaç olmadan çalışması. Öğrenciler, internete ihtiyaç duymadan programla öğrenebiliyorlar. Bu yönüyle proje sınırları ortandan kaldırmış oluyor.

Küçük bilgisayarlar programlama dışında başka maksatlara yönelik proje yapımında da kullanılabiliyor. Hava ölçüm istasyonu, kapı zili, güvenlik kamerası bu projelerden sadece bazıları. İstenildiğinde bilgisayar ile robot bile kontrol edilebiliniyor.

Projeye Nasıl Destek Olabilirsiniz?

Proje tamamen kişisel ve kurumsal bağışlarla elde edilecek gelirlerle yürütülüyor. Öğrencilerin generosity.com web sitesinde oluşturmuş oldukları bağış kampanyasına isteyenler bağışlarıyla destek olabilir.

Bağış yapmak için  http://igg.me/at/edv3WhsIdDM adresine gidip kredi kartıyla bağış yapabilir.

Bu proje ile ilgili detaylı bilgi http://codingoverborders.sunshinestem.org/ web sitesinden elde edilebilir.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.