Atlanta’da çifte bayram

Atlanta’da çifte bayram

Georgia eyaletinin başkenti Atlanta’da yaşayan Türkler uzun zamandır yapım aşamasında olan yeni kültür merkezinin de açılmasıyla çifte bayram sevinci yaşadı.

Bayram namazını yeni yapıla İstanbul Kültür Merkezi’nde kılan Atlantalı Türkler, bayramlaşma merasiminden sonra hepbirlikte kahvaltı yaptı. Bayramı büyük bir çoşkuyla bekleyen çocuklar ise herkesin elini öperek bayram harçlığı topladı.

1-Recently Updated97Bayramın ikinci günü ise çocuklar, İstanbul Kültür Merkezi tarafından düzenlenen şenlikte unutamayacakları bir bayram yaşadı. Kültür merkezi bahçesinde kurulan masalarda bayram yemeği yenirken, çocuklar kendileri için hazırlanmış oyunlarla doyasıya eğlendi. Uzun yıllardır Amerika’da yaşayan ve Türk toplumun önde gelen iş adamlarından biri olan Ayhan Korucu, bayramın uzaklarda yaşanmasının hüzünlü olduğunu ancak bugün Türk toplumunun gerçekten çok ihtiyacı olan kültür merkezinin açılmasından dolayı iki bayramı bir arada yaşadıklarını belirtti. Korucu ayrıca “Kültür merkezinin açılma süreci çok zor oldu, uzun zaman aldı ama sonuçta Türk kültürünün ve Türkiye’nin tanıtılabilceği 16 dönümlük bir arazide kurulmuş 3 ayrı binadan oluşan çok güzel bir merkez oldu. Türkiye’ deki insanlarımız bunları görsünler, dualarının ve yardımlarının hiçbir zaman boşa gitmediğini bilsinler istiyoruz.” açıklamasını yaptı.

 

İstanbul Kültür M1-Recently Updated98erkezi, toplantı salonlarıyla akademik ve iş dünyasına, camisiyle bölgedeki müslümanlara hizmet verecek. Kültür merkezinde ayrıca Türk mutfağına özgü lezzetlerle kültürümüz tanıtılırken, Türkçe okuma ve yazma dersleriyle de Türk çocuklarına eğitim verilecek.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.