Atlanta’da Müslüman toplum dostluk yemeğiyle bir araya geldi.

Atlanta’da Müslüman toplum dostluk yemeğiyle bir araya geldi.

Atlanta’da faaliyet gösteren Southeast Islamic Community Center (SICC) geleneksel dostluk yemeklerinden birini daha gerçekleştirdi.

İstanbul Kültür Merkezi’nde yapılan dostluk yemeğine Atlanta’da yaşayan çeşitli kesimlerden ve uyruklardan Müslüman doktor ve işadamları katıldı. Yemeğe katılanlardan Dr. Mohammad Hamkee, “Amerika’ da ki Müslümanlar olarak bu tür programlar vesilesiyle bir araya gelip, içinde bulunduğumuz topluma entegre olarak birlikte hizmet etmenin önemini öğreniyoruz” dedi. Hamkee ayrıca, sadece kendi topluluklarımızın içinde kalıp dışarıya açılmadan bir şeyler yapmaktansa, Müslüman toplumu olarak bir araya gelmelerimiz çocuklarımız için de başka bir ufuk olduğunu sözlerine ekledi.

Yemek sırasında konuşma yapan Bilal Mahmut ise, çocuklarımızın Müslüman toplumumuzun geleceği olduğunu ve onların vizyonlarının burada köklü kurumlar kurmak olduğunu belirtti. Müslüman toplumun ihtiyacını karşılayacak bankalar, hastaneler gibi kurumların gelecekte çocuklarımız tarafında açılmasının gerekliliğini ifade etti.

Yemeğe katılan Dania Mahayni ise “Southeast Islamic Community Center olarak bizleri tekrar bir araya getirmeniz ve yeni kardeşlerimizle tanışma imkanı vermeniz mutluluk verici. Ülkelerimizin coğrafi olarak komşuluğunu burada da güzel dostluklar kurarak yaşatıyorsunuz. Organize edilen bu ve buna benzer başarılı programların devam etmesini diliyoruz” dedi.

Akşam namazı ile başlayan program, yatsı namazının kılınmasının ardından sona erdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.