Arizona’da farklı kültürlerle iftar coşkusu

Arizona’da farklı kültürlerle iftar coşkusu

Amerika’nın Arizona eyaletinde bulunan Kültürlerarası Diyalog Vakfı (Foundation for Intercultural Dialogue – FID) Ramazan ayı boyunca her gün düzenlediği iftar yemekleri ile bu yıl da farklı kültürlerden, dinlerden ve milletlerden  insanları bir araya getirdi.

FID gönüllülerinin hazırladığı, Türk yemek kültürünün seçkin lezzetlerinin yer aldığı sofralarda, Ramazan ve oruç konusunda merak edilen sorulara cevap verildi.

Dinlerarası Diyalog İftar Yemeği’nde konuşan Katolik cemaatinin Phoenix Piskoposu Thomas J. Olmsted,  Fethullah Gülen Hocaefendi’nin 1998 yılında Katolik Cemaati’nin dünya lideri olarak kabul edilen Papa 2. John Paul’ü ziyareti sırasında çekilen fotoğrafı göstererek: “Bu resimde görüldüğü gibi bizler de dinlerarası diyaloğu ve hoşgörüyü önemsiyoruz. Ayrıca FID gönüllülerinin diyaloğa yaptığı hizmetlerin yanı sıra fakir aileler, kimsesizler ve evsizler için yaptıkları projeleri takdirle karşılıyoruz” dedi.

Piskopos Olmsted yaptığı konuşmada barışa vurgu yaparken, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda hayatını kaybeden ve yaralananlar için üzüntülerini belirtti.

Phoneix ve Tucson’da faaliyet gösteren vakfın iftarına eyalet milletvekillerinden, Eğitim Konseyi Başkanı Paul Boyer, milletvekili Ken Clark, Tempe Belediye Başkan Yardımcısı Kolby Granville, Tucson Festival Komitesi Başkanı Tim Escobedo, Habitat for Humanity  Başkanı Peder Canon John Kitagawa, Tucson Lutheran Kilisesi’nden Papaz Ron Rude, Grace St. Paul’s Episcopal Kilisesi Pederi Steve Keplinger ve Yahudi tarihçi Michale Zaccaria gibi yüzlerce seçkin konuk katıldı.

Ayrıca FID gönüllüleri Sosyoloji Profesörü Celestino Fernandez, Arizona Eyalet Milletvekili David Livingston, Arizona Eyalet Senatörü Steve Farley ve farklı kültürlerden onlarca Arizonalı’yı evlerine davet ettiler.

Konuklar bir Müslüman ailenin iftar sofralarını paylaşmanın mutluluğunu dile getirdiler ve bir arada yaşamanın, birbirini tanımanın barış adına ne kadar önemli olduğu konusunda hemfikir olarak ayrıldılar.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.