Arizona’da evsiz çocuklar için resim yarışması

Arizona’da evsiz çocuklar için resim yarışması

Arizona’da faaliyet gösteren Foundation for Intercultural Dialog , sayısı 30 bini bulan evsiz, ihmal ve istismar edilmiş çocuklar için “Hayal gücü bir güçtür” isimli resim yarışması düzenliyor.

Foundation for Intercultural Dialog Vakfı Başkanı Çetin Akkaya, bu projenin yapılmasının iki ana sebebi olduğunu vurguladı. “Bunlardan ilki, Arizona’da her geçen gün sayısı artmakta olan evsiz, ihmal ya da istismara uğramış çocuklar için farkındalık oluşturmak. İkincisi ise, yarışma sonunda yapılacak açık arttırma  ve toplanacak yardımlardan elde edilen gelirle bu çocuklara yardım edebilmek” dedi.

Projenin gönüllüleri arasında olan Arizona Eyalet Sekreteri Michele Reagan, “Bu projenin bir parçası olmaktan ve destek vermekten onur duyuyorum” derken, Senatör Adam Driggs de, “Arizona’da ciddi bir problem olan ihmal ve istismar edilmiş, evsiz kalmış çocuklar için elimizden geleni yapmalıyız. Bu projeye dahil olmaktan gurur duyuyorum” açıklamasını yaptı.

Ayrıca Senatör Steve Farley, Arizona dernekler müfettişi Tom Forese gibi tanınmış isimler de projeye destek olanlar arasında.

Proje kapsamında Arizona da bulunan bin okula ulaşıldı. Bunun yanında Arizona’daki şehir kütüphaneleri, kiliseler, sanat merkezleri, yöneticilere de ulaşılarak resim yarışmasından haberdar edildi. Bu çabalar sonucunda yarışmaya 400 kişi başvurdu.
Yarışmacı velilerinden Mike Carson, “Böyle ciddi bir toplumsal problemin çözümünde çocukları harekete geçirerek kendi yeteneklerini zamanlarını kullanarak içinde yaşadıkları topluma faydalı olmalarına fırsat vermek harika bir fikir” dedi.
Yarışma sonunda seçilen resimler yapılacak galada sergilenecek ve açık arttırma ile satışa sunulacak. Geceden elde edilen gelirin tamamı evsiz, ihmal ve istismar edilmiş  çocukları barındıran ve koruyan Crisis Crisis kurumuna bağışlanacak.

Projenin hedefine ulaşması adına yapılan hazırlıklar için bir de yardım kampanyası başlatıldı. Projeye destek olmak için https://www.gofundme.com/cherishingarts adresinden yardım gönderilebilecek.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.