Arizona Uluslararası Şarkı ve Folklör Yarışması

Arizona Uluslararası Şarkı ve Folklör Yarışması

Bu yıl  ilki düzenlenen Uluslararası Şarkı ve Folklör Yarışması’nın Arizona ayağı, 8 Mayıs Pazar günü Tucson Berger Performing Arts Center Salonu’nda gerçekleşti.

Türkçe, İngilizce, Fransızca ve İspanyolca olmak üzere birçok farklı dilde söylenen şarkılarla dünyanın farklı bölgelerinin birer kültür mirası olan halk oyunlarıyla renklenen programda duygu dolu ve eğlenceli anlar yaşandı.

Renklerin ve kültürlerin başrol alıp, ev sahipliği yaptığı bu özel günün sunuculuğunu Kairand Bellinger üstlendi. Açılış konuşmasını ise Anadolu Kültür Merkezleri Başkanı Murat Akbaş yaptı.

Murat Akbaş, Uluslarası Dil ve Kültür Festivalinin anlam ve önemine ilişkin yapmış olduğu konuşmada şunlara değindi; “Öncelikle bu özel günün Anneler Günü’ne denk gelmesinden ötürü tüm annelerin Anneler Günü kutlu olsun. 7 farklı ülkeden katılan tüm yarışmacılara, organizatörlere, velilere ve tüm gönüllülere çok teşekkür ediyorum. Buradaki bütün performanslarda gördüğümüz gibi hayatta da omuz omuza olmalı, birlikte söylemeli, mutluluğumuzu ve üzüntümüzü beraber paylaşmalıyız.”

Arizona Milletvekili, Bruce Wheeler başta olmak üzere Mehmetcan Akbulut, Jan Halvax, Kathi Huhtaluhta, Julieanne Lamri, Clio Robbins, David Zalusky gibi seçkin üyelerden oluşan jüri heyetinin oylaması sonucu şarkı dalında birinciliği Skyler Felix, ikinciliği Francesca Usis ve üçüncülüğü David Valderama aldı. Halk oyunları dalında ise birinciliği Skoplje folklör grubu, ikinciliği Endonezya folklör grubu ve üçüncülüğü ise Makedonya yöresi folklör grubu aldı. 12 yaş altı grubunda ise birinciliği Arizona Star alırken ikinciliği Tucson Kolbastı ekibi aldı.

Dilleri, dinleri, kültürleri, renkleri farklı olsa da sevgi ve barış dilinde buluşan ve sergiledikleri muhteşem performanslarla programa katılan yüzlerce seyirciyi büyülemeyi başaran bu öğrenciler, tüm dünyaya birlik ve beraberliğin vazgeçilmez bir unsur olduğu mesajını verdi.

Write a comment

1 Comment

  1. Afra May 12, 11:03

    Izlemekten keyif aldigimiz yer yer duygulandiigimiz ve memleket ozlemi giderdigimiz boyle bir organizasyonda emegi gecen herkesten Allah razi olsun

Only registered users can comment.