Amish’lerin memleketinde Türk festivali

Amish’lerin memleketinde Türk festivali

Teknoloji kullanmadan hayatını iademe etmeye çalışan Amish’lerin yoğun olarak yaşadığı Pensilvanya’nın Lancaster şehrinde Türk festivali düzenlendi.

Yaklaşık 10 yıldır, Lancaster şehrinde hizmet veren Türk Kültür Merkezi Pensilvanya (TCC) tarafından yıllık düzenlenen Türk festivali bu haftasonu gerçekleşti.

festivalSabahın erken saatlerinde başlayan festival gün boyunca devam etti. Bölgede yaşayan Amish toplumu da Türk festivaline ilgi gösterdi.

Festivalde döner, kebap ve baklava başta olmak üzere Türk yemekleri ikram edildi.

Etkinliği organize eden TCC Pensilvanya Direktörü Mustafa Elaldı, amaçlarının Türk kültürünü tanıtmak olduğunu söyledi. Uzun yıllardır bölgede hizmet verdiklerini belirten Elaldı, “Burdaki yerel insanlarla yakın temaslarımız var. Festival sayesinde Türk kültürünü insanlara anlatma fırsatı buluyoruz. Özellikle Türk yemekleri kebap ve dönere çok ilgi gösteriyorlar. Yemekle birlikte Türk kültürünü çok merak ediyorlar. Biz de elimizden geldiğince anlatmaya çalışıyoruz” dedi.

Sabahın erken saatlerinde Amish toplumununda festivale katıldığını belirten Elaldı, festivale gelen Türk toplumunun da Amish toplumunu da yakından tanıma fırsatı bulduğunu ifade etti. Elaldı, Lancaster’da Türk toplumunun çok kalabalık olmadığını, sayının az olması halinde birlik ve beraberliğin üst düzeyde olduğunu kaydetti.

RAMAZAN’DA HER GÜN TCC’DE İFTAR VERİLECEK

Mustafa Elaldı, Ramazan’da her akşam TCC’de iftar verileceğini belirtti. Bu konuda Ahıskalı toplumun büyük katkıları olduğunu belirten TCC Direktörü, “Ramazanda ikindi namazından sonra mukabele okunacak. Ondan sonra iftar verilecek. İftar sonrası teravih kılınacak. Ramazan boyunca bölgede bulunan bütün Müslümanları bekliyoruz” dedi.

Ramazan ayını birlik ve beraberlik içinde geçirmek istediklerini belirten Elaldı, “Bu konuda bizden katkılarını esirgemeyen Ahıskalı toplumuna da ayrıca teşekkür ederim” diye konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.