Amerikalı Türklerden ABD Kongresi’nde iftar yemeği

Amerikalı Türklerden ABD Kongresi’nde iftar yemeği

ABD’de faaliyet gösteren çok sayıda Türk derneğinin çatı kuruluşu Türkî Amerikan Birliği (TAA), Kongre’de bir iftar yemeği düzenledi. Kongre binasında ilk kez bir iftar yemeği verdiklerini belirten TAA Başkanı Faruk Taban, Ramazan ayının dostluk ve dayanışma çizgisine uygun bir program ortaya koymaya çalıştıklarını söyledi.

 

01iftarkİftar programına ABD’nin önde gelen senatör ve milletvekilleri katıldı. İftar öncesi yaptıkları konuşmalarda birlik mesajı veren davetliler, Ramazan’ın bir araya gelme ve yardımlaşma adına bir fırsat olduğunu dile getirdi.

 

Düzenlenen program hakkında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Richard Lugar, Ramazan’ın tam anlamıyla ailelerin bir araya geldiği bir ay olduğunu ifade etti. Organize edilen iftar programının bir parçası olmaktan memnuniyet duyduğunu belirten Lugar “Yaşantımızı, aile ve arkadaşlarımızla ilişkilerimizi bozan ve kötüleştiren alkol ve diğer maddeleri kullanmadığımız bir ay olduğu için Ramazan’a minnettarız.” ifadelerini kullandı.

 

Kongre üyesi Sheila Jackson Lee ise misafirlere seslendiği konuşmasında, Ramazan’ın bir araya gelmek adına insanlara önemli fırsat 01iftarkksunduğunu söyledi. Jackson Lee, “Eğer Kur’an’ı okursanız bu ayın hayırseverlik, yardımlaşma ve sevgi ayı olduğunu göreceksiniz. Şuna inanıyorum ki buraya toplanmakla biz de aramızda hayırseverliği, başkalarına yardım etmeyi ve sevgiyi arttıracağız.” dedi.

 

KONGRE’DE İLK KEZ DÜZENLİYORUZ

 

TAA Başkanı Faruk Taban ise açıklamasında, Kongre’de ilk defa bir iftar organizasyonu gerçekleştirdiklerini söyledi. Geçtiğimiz yıllarda Ramazan ayının Kongre’nin tatil olduğu döneme geldiğinden dolayı bu organizasyonu gerçekleştiremediklerini ifade eden Taban, “İnşallah güzel bir gece olacağını ümit ediyoruz. Ramazan’ın bu hoşgörü, dostluk, 01iftarleekardeşlik ve tekrar kendimizi yenilememizle alakalı konseptine ve kavramına uygun bir program olacağını ümit ediyorum.”

 

İftar yemeğine senatör ve kongre üyelerinin yanı sıra büyükelçiler, TAA’ya bağlı federasyon başkanları, Azeri milletvekilleri ve kongrede çeşitli görevlerde bulunan personel de katıldı.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.