Amerikalı öğrencilerin Bergama ziyareti renkli geçti

Amerikalı öğrencilerin Bergama ziyareti renkli geçti

Las Vegas’ta faaliyet gösteren bir lisenin öğrencileri, İzmir’in Bergama ilçesine gezi düzenledi. Lise seviyesindeki okulun 8, 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerinden oluşan 39 kişi, başlarında Müdür Yardımcısı Eray İdil ve Bilgisayar öğretmeni Salih Dede ile birlikte tarihi yerleri gezdi. Ayrıca Özel Bakırçay İlköğretim Okulu’nda bir gösteri sundular.


Burada konuşan Bakırçay Sanayici ve İşdamları Derneği (BASİAD) Eğitim Danışmanı Nazmi Peker, Amerikaları öğrencilere evsahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Aynı güneşin altında dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin birlikte yaşamanın önemine dikkat çeken Peker, misafirlere kapılarını açan Bergamalı ailelere teşekkür etti. Müdür Yardımcısı İdil ve öğretmen Dede ise ABD’nin en batısındaki bu okul hakkında bilgi verdi. İdil, çeşitli milletlerden toplam 901 öğrencileri bulunduğunu kaydetti. Öğrencileri Türkiye’yi getirmenin kolay olmadığını anlatan Dede de ABD’de Türkiye’yi Ortadoğu’ya benzettiklerini, birbirini kesen insanlar olarak bildiklerini aktardı. Bergama’ya ikinci ziyaretleri olduğunu belirten Salih Dede, öğrencilerin bu ziyaretlerden sonra Türkiye bakış açılarının değiştiğini ve sevmeye başladıklarını söyledi. Bunda en büyük payın, onları evlerinde misafir eden Türk ailelerin olduğunun altını çizdi.


Gösteride ise misafir öğrenciler, şiirler okuyup şarkılar söyledi. Daha sonra, ‘Yeni Bir Dünya’ şarkısı eşliğinde pasta kesildi. Program, Bergamalı işadamlarının öğrencilere verdiği sürpriz hediyeler ve ikramlarla son buldu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.