Amerikalı öğrenciler dil festivalinde hünerlerini sergiledi

Amerikalı öğrenciler dil festivalinde hünerlerini sergiledi

ABD’nin Doğu Yakası’nda gerçekleştirilen Uluslararası Dil ve Kültür Festivali (IFLC) finali renkli görüntülere sahne oldu.

New Jersey’deki Felician College Auditorium’da bu yıl 9. gerçekleşen, organizasyonda öğrenciler, birinci olmak için kıyasıya yarıştı.

Sunuculuğunu aktör ve şuanda ‘12 Monkey’ dizisinde oynayan Bill Timoney’nin yaptığı dil ve kültür festivalinde öğrenciler, Rusça, Türkçe, İspanyolca ve Çinçe dillerinde yeteneklerini sergiledi.

dil festivali1New Jersey Türk Kültür Merkezi (TCC) tarafından düzenlenen elemeler kapsamında New York, New Jersey, Massachusetts, Connecticut, Pennsylvania gibi eyaletlerden gelen onlarca öğrenci, şarkı, şiir ve halk oyunlarındaki yetenekleri ile seyircilere unutulmaz anlar yaşattı.

Programın açılış konuşması yapan TCC New Jersey Başkanı Oğuzhan Şentürk, İstanbul İstiklal Caddesi’nde meydana gelen bombalı saldırıyı kınadı. Şentür “Terör saldırıları dünyanın neresinde olursa olsun, kınıyoruz ve kınayama devam edeceğiz. Biz bugün farklı kültürdeki insanları bir  araya getirerek insan arasında sevgi bağlarını oluşturmayı amaçlıyoruz. Farklı dil ve kültürdeki insanların birbirini anlayıp saygı göstermesi insanlık için çok önemlidir. Sevgiyi dünyanın her noktasına götürmeyi amaçlıyoruz” dedi. Şentürk, seyircilerden, bu tarz organizasyonlara “katılan ve geleceğimizi inşa edecek bu öğrencileri” desteklemelerini istedi.

 Etkinliğe katılan New Jersey Milletvekili Tim Eustace, her zaman farklı dil ve kültürdeki insanların bir araya gelmesini desteklediklerini söyledi. TCC’yi yaptığı etkinliklerden dolayı tebrik eden Eustace, “Farklı kültürler teşvik eden ve gençlerin barışı tesis etme şansına sahip olduğunu hatırlatmalarından dolayı TCC’yi tebrik ediyorum” dedi.

dil festivali2Bir başka New Jersey Milletvekili Gordon Johnson TCC’nin gençleri bir araya getirmesinin önemine vurgu yaptı. Milletvekili, Johnson, “Bu tarz etkinliklerde gençler bir araya gelerek farklı dil ve kültürleri öğreniyor. Sonrada  birbirimize saygı duymayı öğreniyoruz. Bunun yanında, sanat, drama ve dansı da öğrenme şansınız yakalıyoruz” diye konuştu.

Johnson, hünerlerini sergileyen öğrencilerin yanısıra onları yetiştiren öğretmen ve destekleyen ailelerine de teşekkür etti.

Milletvekilleri, New Jersey Meclisi imzalı ‘Sertifikayı’ TCC Başkanı Şentürk’e takdim etti.

Yeni bir dünya şarkısını Türkçe ve  İngilizce dillerinde  seslendiren Meryem Konjhodzic, festival için ciddi bir çalışmayla hazırlandıklarını belirtti. Farklı dilleri konuşabilen insanların festivalde bir araya gelmesinin öğrenciler için çok önemli bir etkinlik olduğunu belirten Konjhodzic, insanların farklı kültürleri öğrendiklerini ifade etti.

Türkçe şarkı yarışmasında Gurbet Kuşu parçası ile Admaris Rodriguez birinci, ‘Çile bülbülüm çile’ ile Stephanie Santos ikinci ve ‘Hüsran’ parçası ile Salma Elfeky üçüncü oldu.

İngilizce şarkı yarışmasında Muhammad Maryam ‘Hello’ şarkısı ile birinci, aynı şarkıyı seslendiren Beyza Tokçan ikinci ve ‘I got rhythm parçası’ ile Hagan Essence üçüncü olmayı başardı.

dil festivali3Folklor kategorisinde Ankara ve Karadeniz yöresini oynayan grup birinci oldu.

Türkçe şiir kategorisinde ise “Çoban Çeşmesi” şiiri ile Victoria Younes birinci oldu.

Türkçe ana dilde ezbere şiir kategorisinde ise “Herşey O’ndan” ile Berfin Bircan birinci oldu.

İspanyolca şarkı kategorisinde “Que Creias” parçası ile Nathalie Ponce birinci oldu.

Rusça şarkı kategorisinde “Tiy Moy Bog” parçası ile Kiuchun Yelizaveta birinci oldu.

Çin şarkı kategorisinde ise “Grace” parçası ile Xia Dong birinci olmayı başardı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.