Amerika’da camilerdeki ilk iftar aile ortamında geçti

Amerika’da camilerdeki ilk iftar aile ortamında geçti

Ramazan’in ilk gününde camilerde verilen iftarlara her yıl olduğu gibi bu sene de Amerika’da yaşayan Türk ve Müslümanlar yoğun ilgi gösterdi.

Ramazan’ın ilk gününde yoğun ilgi gören camilerden birisi de Bergen County (Vilayet) de bulunan Türk-Amerikan Diyanet Vakfı (TARF) Camii oldu. TARF’daki ilk iftara yoğun katılım nedeniyle bazı insanların ayakta kaldığı görüldü. Ancak yoğun katılıma rağmen iftar yemeği aile ortamının sıcaklığını arattırmadı. Aileleri ile ilk iftar ve akşam namazına gelen birçok Türk ve Müslüman, Ramazan’ın ilk orucunu birlikte açmanın huzurunu yaşadı.
IMG 6161 Geçen yıl hizmete açılan TARF Cami de bu sene ilk iftar yemeğini Vakıf Bankası’nın New York şubesi üstlendi. Vakıf  Bankası New York şubesi müdür vekili ve yardımcısı Güldal Şişman, temsil ettiği kurumun her yıl New York ve çevre eyaletlerdeki Türk camilerinde iftar verdiğini hatırlattı.

Kılınan akşam namazının ardından yenilen Ramazan’ın ilk iftarını vermekten duydukları memnuniyeti Şimşman şöyle ifade etti; ‘‘Toplumumuzu destekleme, onlarla birlikte olabilme, onların önemli günlerinde yalnız olmadıklarını onlara hissettirebilmek amacıyla her yıl farklı camilerde iftarlar veriyor, vatandaşımızın hayır duasını almaya çalışıyoruz.’’

TARF’da verdikleri iftar yemeğine katılımın beklentilerin üzerinde gerçekleştiğini belirten Şişman, yine bugünde kendilerini yalnız bırakmayan Türkiye’nin New York Başkonsolosu Mustafa Levent Bilgen ve diğer konsolosluk çalışanların aralarında görmekten büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Çocukların koşuşturmaları ve neşeli sesleri arasında açılan oruçlar ve yapılan yemek duasının ardından katılımcılar camiden ayrılmadı. Yemek masalarının etrafında oluşan sohbet halkaları uzun süre devam ederken daha sonra Ramazan’ın ikinci teravih namazı eda edildi. IMG 6148

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.