Ahıska Türkleri iftar yemeğinde Amerikalı dostlarını ağırlıyor

Ahıska Türkleri iftar yemeğinde Amerikalı dostlarını ağırlıyor

Yaklaşık 8 yıl önce Rusya’dan göç ederek Amerika’ya yerleşen Ahıska Türkleri gelenek ve değerlerini Amerikalı dostlarıyla paylaşıyor.Amerika Birleşik Devletleri’nin değişik eyaletlerine yerleştirilen Ahıska Türkleri, bulundukları şehirlerde Türk gelenek ve göreneklerini canlı tutmaya çalışıyor.

Ahıska Türkleri’nin yoğun olarak yerleştirildikleri bölgelerden biri de Illinois eyaletinin Rockford kenti. Burada bulanan Ahıska Türkleri ‘Turkish American Society of Rockford’ isimli dernek çatısı altında bir araya gelerek gelenek ve kültürlerini bu kurum bünyesinde yaşatmaya çabalılyor. Türkçe, tarih ve din derslerinin verildiği dernek buradaki Ahıska Türkleri ve diğer Türkler için hem bir bir araya gelme, hem de Türk kültürünü Rockfordlı komşularına tanıtma işlevi görüyor.


Ahıska Türkleri, maddi imkanlarının yetersizliğine rağmen derneğe sahip çıkmış durumda. ABD’ye geldikleri ilk dönem Ramazan aylarında genellikle iftar yemeklerinde birbirlerini ağırlarken artık daha büyük toplu iftar yemekleri organize etmeye başladı. 3 Ağustos Cuma günü Turkish American Society of Rockford (TASR), Rockford için büyük bir organizasyona imza atacak ve Rockfordlılara, Rockford’lu müslümanlara iftar yemegi verecek.


TASR başkanı Celal Evliyaoğlu “Ramazan ayı dolayısıyla hem kültürümüzü canlı tutmaya ve yeni nesillere aktarmaya çalışıyor, hem de komşularımızla ilişkilerimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Ramazan, bu yüzden bizim için güzel bir fırsat. Turkish American Society of Rockford olarak, Muslim Association of Greater Rockford’un da katkilarıyla 350 kişilik bir iftar verecek ve Ramazan kültürünü canlı tutmaya, tanıtmaya çalışacağız. Bu amaçla 3 Ağustos cuma günü iftar yemeğinde bir araya geleceğiz” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.