Yunanistan ile yine anlaşma sağlanamadı

Yunanistan ile yine anlaşma sağlanamadı

Eurogroup Maliye Bakanları’nın bugün yaptıkları olağanüstü toplantı, yine anlaşma sağlanamadan sona erdi.

Yunanistan’ın dün akşam gönderdiği yeni önerilerin detaylı şekilde incelenebilmesi için hafta içi yeni bir toplantı yapılması kararı alındı. Kreditörlerin Atina’nın dün akşam gönderdiği yeni önerilerden oluşan tasarruf paketini ‘olumlu yönde atılmış bir adım’ şeklinde değerlendirdikleri bildirildi.

Euro Bölgesi Başkanı ve Hollanda Maliye Bakanı Jeroen Dijsselbloem, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın sunduğu yeni teklifleri bu hafta ele alacaklarını söyledi. Dijsselbloem, “Bu hafta anlaşma fırsatı mevcut.” dedi. Çipras’ın sunduğu önerilerle ilgili ise bilgi vermedi.

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble ise “Şu ana kadar somut bir öneri ulaşmadı.” dedi ve bu akşamki liderler zirvesine sunmak üzere bir hazırlık yapamadıklarını söyledi.

Atina Borsası anlaşma ihtimali ile coştu

Yunanistan ile kreditörler arasında bugün yapılan Eurogroup toplantısında anlaşma ihtimalinin artması, Atina Borsası’nda pozitif karşılandı. Gün boyu pozitif bir seyir izleyen borsa, Eurogroup’un hafta içi yeni bir toplantı yapılması kararı ile sona ermesinin ardından saat 15.15’te yüzde 5,70’lik kâr oranına ulaştı. Banka hisselerindeki artış ise yüzde 16’yı geçti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.