‘Yatırımcı, Davutoğlu ve Babacan’ın yetki gücünü sorgulamaya başladı’

‘Yatırımcı, Davutoğlu ve Babacan’ın yetki gücünü sorgulamaya başladı’

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun New York’ta finans çevreleri ile yaptığı görüşmelerin yatırımcıları çok tatmin etmediği ifade edildi. Sidar Global Advisors (Sidar Küresel Danışmanlar) adlı araştırma ve stratejik danışmanlık şirketinin kurucusu Cenk Sidar, görüşmelerde Davutoğlu ve yardımcısı Ali Babacan’ın yetki gücünü sorgulayan ve eleştiren soruların yöneltiliğini belirterek, “Üst düzey bir yöneticinin hem Gezi Parkı olaylarında, hem de yolsuzluklarda Ali Babacan’ın ikna edici bir rol oynadığı ancak son gelişmelerin istikrarlı bir trend göstermediği ve Babacan’ın gücünü kaybettiği ifade edildi.” dedi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile birlikte New York’ta temaslarda bulunan Davutoğlu, bu çerçevede Goldman Sachs, Citigroup, Merrill Lynch gibi önemli yatırımcı şirketlerin yöneticileriyle de bir araya geldi. Ancak söz konusu şirketlerin yöneticilerini yeterli derecede ikna edemediği kaydedildi. Davutoğlu’nun ve beraberindeki heyetin yatırımcılara yaptıkları sunumlarda oldukça sert sorulara muhatap olduğunu belirten Cenk Sidar, “New York’taki yatırımcılar özellikle Merkez Bankası’na (MB) yapılan siyasi baskıları gündeme taşıdı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın MB’yi hedef alan açıklamaları hatırlatıldı. MB’nin bağımsızlığı konusundaki endişeler dile getirildi.” dedi. Başbakan Davutoğlu’nun yetki gücünü eleştiren soruların da gündeme geldiğini kaydeden Sidar, “Üst düzey bir yöneticinin hem Gezi Parkı olaylarında, hem de yolsuzluklarda Ali Babacan’ın ikna edici bir rol oynadığı ancak son gelişmelerin istikrarlı bir trend göstermediği ve Babacan’ın gücünü kaybettiği ifade edildi.” diye konuştu.

Öte yandan Başbakan Davutoğlu’nun New York’ta finans dünyası ile bir araya geldiği sırada Dolar/TL paritesinin 2,60’ın üzerine çıkarak tarihinin en yüksek değerine ulaşması dikkat çekti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.