Yahoo 1700 kişiyi işten çıkaracak

Yahoo 1700 kişiyi işten çıkaracak

Amerikan internet şirketi Yahoo, yeniden yapılanma kapsamında 2016 sonuna kadar iş gücünü yüzde 15 oranında azaltarak 1700 kişiyi işten çıkartacağını açıkladı.

BBC’nin haberine göre, Yahoo’nun iş gücünü ve ürün türünü azaltarak 1 milyar dolar tasarruf yapması bekleniyor. 1990’ların internet devi Yahoo, geçen yılın son çeyreğinde 4,43 milyar dolar zarar ettiğini açıklamıştı. Şirket, son yıllarda özellikle Google ve Facebook’a kayan internet reklamı pastasından pay kapmakta zorlanıyor.

Yahoo’nun Genel Müdürü Marissa Mayer, şirketin rekabet yeteneğini artırabilmek için kaynak ve ürünlerinde büyük değişiklikler yapacaklarını kaydetti. Açıklanan 4 maddelik plana göre Yahoo e-posta servisinde, blog sitesi Tumblr’da ve arama motorunda kullanıcı deneyimini öne çıkaracak ve bu platformları reklam verenler açısından çekici hale getirecek değişiklikler yapacak.

Habere göre, ürün yelpazesini de daraltacak olan Yahoo, mobil aramaya daha çok kaynak ayıracak. Daralma kapsamında 5 bölgedeki Yahoo ofisleri de kapatılacak. Plana göre şirketin 2017-2018’de yeniden büyümeye başlaması hedefleniyor. Yahoo’nun iş gücünü azaltacağını açıklamasının ardından, borsa kapanış saatinden sonra yapılan işlemlerde hisseleri yüzde 1,4 düştü. Bir zamanların en büyük arama motoru olan Yahoo’nun hisseleri geçen yıl toplamda yüzde 36 değer kaybetmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.