New York yabancılar için en pahalı 11. şehir

New York yabancılar için en pahalı 11. şehir

New York, yabancılar için dünyanın en pahalı şehirleri arasında bu yıl 5 sıra birden yükselerek 11. sıraya yerleşti.

Mercer Araştırma Şirketi tarafından yapılan çalışmaya göre New York’ta yaşam masrafları geçtiğimiz yıllara göre önemli ölçüde arttı. 200’den fazla kriter baz alınarak hazırlanan ‘pahalılık listesi’nde bu yıl Asya ülkeleri başı çekti. Listenin ilk 10 sırasında Asya’dan 5 şehir bulunuyor.

YABANCILAR İÇİN EN PAHALI ŞEHİR HONG KONG

Çalışmaya göre yabancılar için dünyanın en pahalı şehri Hong Kong. İki odalı bir ev kirasının ortalama 6,800 dolar olduğu şehirde bir bardak kahvenin fiyatı 7,77 dolar olarak hesaplandı.

Listenin ikinci sırasında petrol cenneti Angola’nın Luanda şehri yer alırken, Zürih, bu yıl yabancılar için dünyanın en pahalı üçüncü şehri oldu. Singapur’un başkenti Singapur, listenin 4. sırasında yer aldı. Japonya’nın başkenti Tokyo ise yaşam maliyetlerinin en yüksek olduğu 5. şehir oldu.

Listenin ilk 25 sırasında New York’tan başka ABD şehri bulunmuyor.

AMERİKA’DA YAŞAM MALİYETİ YÜKSELDİ

Çalışmaya göre ABD şehirlerinde, yaşam maliyetleri geçtiğimiz yıla kıyasla büyük oranda arttı.

San Francisco, dünya pahalılık listesinde 11 sıra birden yükselerek 26. sıraya yükselirken, Los Angeles 9 basamak sıçrayarak 27. sıraya yerleşti. Başkent Washington DC, 12 sıra atlayarak 38. sıraya gelirken, Seattle ABD’de fiyatların en çok arttığı şehir oldu. Listede 23 sıra birden yükselen Seattle, dünya üzerindeki en pahalı 83. şehir oldu.

Çalışmaya katılan ABD şehirleri arasında yabancılar için yaşam masraflarının en ucuz olduğu şehirler, 117. sıradaki Portland ve 147. sıradaki Winston Salem (North Carolina) oldu.

Fotoğraf: Bruno_53

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.