VW’in ABD’deki CEO’su Horn, Kongre’de ifade verdi

VW’in ABD’deki CEO’su Horn, Kongre’de ifade verdi

Emisyon skandalı ile sarsılan Alman otomotiv devi Volkswagen’in (VW) ABD’deki yatırımlarının CEO’su Michael Horn, Kongre’de ifade verdi. Horn, dizel motorlu araçların karbon emisyon oranlarında yapılan hile nedeni ile özür diledi.

Kurumu adına özür dileyen Horn, skandal nedeni ile Almanya’da üç kurum çalışanın görevlerinden uzaklaştırıldığını dile getirdi.

Kongre’deki komite üyelerinin sert eleştirilerine maruz kalan Horn, ABD’deki VW çalışanlarının skandaldan haberdar olmadıklarını savundu. Horn, Almanya’da şirketleri adına çalışan yazılım şirketini suçlayarak bu kuruluşu, “dolandırıcı” olarak niteledi. Horn, yazılım şirketini skandala iten nedenin de maliyet tedbirleri olabileceğini dile getirdi.

ABD’de satmış oldukları 482 bin dizel aracı geri almak yerine bunların tamirini yapacaklarını belirten Horn, müşterilerinin uğradıkları zararı da karşılayacaklarını söyledi. Horn, ifadesinde tespit ettikleri araçların ne zaman tamir edeceklerine dair belirli bir takvim ortaya koymadı.

Horn ifadesinde, şirketin 2009 yılından bugüne kadar satmış olduğu dizel araçlarında görünen emisyon sorununun giderileceğine inandığını dile getirdi. Horn, şirketin sorunlu olan araçları tamir edeceğini ancak yazılım donanımındaki karmaşıklık nedeni ile bunun yıllar alabileceğine dikkat çekti.

HORN; SORUMLULAR HESAP VERECEK  

Temsilciler Meclisi’ndeki Enerji ve Ticaret Komitesi’nin Gözetim ve Soruşturma Alt Komisyonuna ifadesinde Horn, sorunlu araçlarla ilgili olarak şirketin tüm sorumluluğu üstlendiğini vurguladı.

Dünya genelinde sattığı 11 milyon dizel araçta emisyon sorunu olan VW’in ABD’de 482 bin aracında sorun bulunuyor.

VW adına durumu “çok ciddi sıkıntı” olarak niteleyen Horn, çalıştığı şirketin yolsuzluk kültürüne karşı çok hassas olduğunu ifade etti. Horn ayrıca West Virginia Üniversitesi’nin araçları ile ilgili yaptığı araştırmadan 2014’ün ilkbaharında haberdar olduğunu söyledi. Horn, emisyon ihlali ile ilgili ABD’li yetkililere ise 3 Eylül 2015 tarihine kadar bir bilgi vermediğini de açıkladı.

Kendileri açısından müşterilerinin, bayilerinin ayrıca çalışanlarının güvenini sarsmaktan dolayı çok çok sıkıntı içinde olduklarını belirten Horn, skandalın soruşturulması, sorumluların ortaya çıkarılması için yetkililerle tam işbirliği içinde olacakları sözünü verdi. Horn, “Sorumlu kişiler belirlenecek ve hesap verecek” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.