Volkswagen’e ’10 milyar dolarlık ceza’ iddiası

Volkswagen’e ’10 milyar dolarlık ceza’ iddiası

Alman otomotiv devi Volkswagen’in (VW) ABD’de emisyon testi manipülasyonundan kaynaklanan yasal cezalar için 10 milyar dolardan fazla ödeme yapacağı belirtildi.

Associated Press’in (AP)  ismini vermediği kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, Volkswagen toplamda 10,2 milyar dolara mal olacak ödemeler konusunda anlaştı.

Ödemelerin önemli bir kısmı emisyon skandalına neden olan yazılımın bulunduğu araç sahiplerine yapılacak.

Haberde, emisyon manipülasyonuna konu olan 482 bin aracın sahiplerine, otomobillerini geri satma dahil birçok farklı seçenek sunacağı belirtildi. Mağdurların araçlarının modeline göre 1000 ile 7 bin arasında tazminat ödenecek. Araç sahipleri ortalama 5 bin dolar para almış olacak. AP’ye göre anlaşmadaki bazı maddelerin hala netlik kazanmadığı bu nedenle resmi açıklamanın yapılmadığını kaydedildi.

Emisyon skandalı, ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA), 18 Eylül 2015 günü, Volkswagen’in ABD’de sattığı bazı dizel motorlu araçların, yanıltıcı bir yazılımla egzoz emisyon testlerini manipüle ettiğini açıklaması ile ortaya çıkmıştı. EPA’ya göre, Volkswagen, yanıltıcı bir program kullanarak çevreyi standartlardan 40 kat daha fazla kirletiyor. Skandalın ortaya çıkmasından sonra şirketin CEO’su istifa etmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.